Tip os log ind
Skjern Å Lystfiskerfestival blev holdt første gang i 2014. Det skete efter idé fra et par lystfiskere og ildsjæle fra lystfiskerforeningen, fordi de syntes, at områdets smukke natur indbød til det. ?
Foto: Jørn Deleuran

Lystfiskerfestival fanger et fint program

Årets Lystfiskerfestival klar med et omfattende program
14. maj 2018, 14.30

SKARRILD Når Skjern Å Lystfiskerfestival tager hul på sin tredje festival i weekenden 26.-27. maj, så bliver det med en lang række spændende mennesker på gæstelisten.

Blandt andet bydes der på kaste-demoer og tips og tricks fra nogle af de skrappeste fluekastere fra ind- og udland, ligesom der også bliver mulighed for at hilse på nogle af de bedste til at binde fluerne: En lang række navne er på programmet i denne kategori, herunder også danmarksmesteren i fluebinding, 15-årige Amalie Nielsen.

Det handler dog ikke alt sammen om fluer. Spinnefiskerne kan for eksempel se frem til at høre, hvordan Torben Brodersen fra Esbjerg fangede laks på en gulerod. Han vil fortælle om sin gulerodsspinner og vise, hvordan man selv kan lave sin helt egen.

Lystfiskeri handler i høj grad også om udstyr og diverse former for grej, så det gør festivalen selvfølgelig også. Knivmageri, læderarbejde, stangfutteraler, flueæsker og fiskekurve er nogle af de ting, der kommer på programmet, og så kan festivalen for første gang byde velkommen til en dekupør, når Lars Andreasen viser sit arbejde med motiver af fluer og fisk.

Adgang til laksene

Der er med andre ord lagt op til en weekend med masser af events, workshops, foredrag om fisketeknik og eventyrlige fiskerejser. Men derudover kan man også underholde sig med musik af den skotske sækkepibespiller, Glen Gilespie, der samtidig fortæller om det eneste musikinstrument, der også er registreret som et våben, ligesom den fynske falkoner Rasmus Sebastian Nielsen giver opvisning og fortæller om falke og falkejagt.

For de lidt yngre tager fiskeskolen børnene med på gratis fiskeri i søen, og Anderson Pontoon byder på ture i en pontonbåd.

Festivalen er arrangeret af Lystfiskeforeningen af 1926, og adgangsbilletten giver også mulighed for gratis laksefiskeri i Skjern Å på Lystfiskerforeningen af 1926's fiskevand ved Classonborg, såfremt man også har statens fisketegn og laksetegn.

Billetten til festivalen giver desuden mulighed for at campere på en mark i nærheden af festivalen.

Ordet er ditMere Vildbjerg