Tip os log ind
  • 1/: Der er ingen tvivl om, at denne ældre kvinde har set og oplevet uforglemmelige ting i et land, som har en utrolig og ukuelig historie.
  • 1/: Der er et nærmest eventyrligt skær over Halong-bugten, hvor vi skal på et døgns krydstogt.
  • 1/: Det frodige Mekong-delta bugner af råvarer. Det er også her, vi skal på kokkeskole.
  • 1/: Rundrejsen indeholder mange varierede oplevelser - både i storbyer og på landet.

Læserklubben tager til det fantastiske og ydmyge Vietnam

Rundrejse i Sydøstasiens største skatkammer med kyndig rejseleder 15.-28. oktober
11. marts 2018, 10.35

Vietnam som rejseland er intet mindre end fantastisk og sanseligt.

Her er rismarker indhyllet i tågedis, livlige markeder, smukke strande og smilende mennesker i farverige klæder. Naturen er utrolig storslået fra det vidtstrakte Mekong-delta til Kalstensbjergene i Halong-bugten.

Vietnam slog i 1991 dørene op for turister, og siden er landet blevet et populært rejsemål. På denne rundrejse, hvor en kyndig Vietnamrejseleder er med hele vejen, skal vi opleve livet i Vietnams to enorme deltaer - Mekong og Den Røde Flods. Vi har lagt stor vægt på at lære landets dejlige og gæstfrie folkefærd at kende, samt på at få så mange spændende facetter med som muligt, samtidig med at vi også har prioriteret gode hoteller på hele rejsen.

Mandag 15. oktober kører bussen fra Midtjylland (Silkeborg, Ikast og Herning) til Kastrup Lufthavn fra morgenen af. Klokken 14.25 er der afgang med Thai Airways, og vi flyver via Bangkok til Ho Chi Minh, hvor vi lander tirsdag klokken 09.05.

Frokost på en lokal restaurant, inden vi tjekker ind på vort centralt beliggende hotel og lige så langsomt vænner os til det nye lands puls og dufte.

De dramatiske tuneller

Onsdag begynder vi dagen i de legendariske tuneller i Cu Chi, der er et dramatisk minde om en ikke så fjern fortid.

Tunnellerne blev under Vietnamkrigen brugt af Viet Cong-bevægelsen, så de kunne forsvinde fra jordens overflade, når kampene over jorden blev for voldsomme. Tunnelområdet strækker sig over 200 kilometer, og vi får lejlighed til at se, hvordan de blev skabt af landsbyboere med simple redskaber.

Efter besøget spiser vi frokost i charmerende omgivelser, inden vi begiver os til det tidligere præsidentpalads, der nu hedder Genforeningspaladset.

Om aftenen sejler vi på Saigon-floden, mens vi nyder vores aftensmad.

Vietnams spisekammer

Fra storbyen kører vi torsdag et par timer til byen My Tho i Mekongflodens delta. Dette frodige område kaldes Vietnams spisekammer, og her høstes ris tre gange om året. Deltaet er gennemskåret af talrige floder og vandløb, og vi skal sejle i to forskellige slags både gennem mangrovevildnis til en lille ø, hvor vi oplever de lokale små virksomheder, der producerer slik, kosmetik, madvarer og andet. Efter en lille tur i hestevogn gennem små landsbyer nyder vi lokale forfriskninger og den dejlige gæstfrihed.

Fredag forlader vi vort hotel i Saigon og flyver nordøst til Da Nang, der er en pulserende millionby.

Cykeltur og kokkeskole

Vi fornemmer byen og kører herfra til marmorbjergene, hvor vi - foruden masser af marmor - også finder spændende huler med religiøse elementer, der fortæller en barsk historie fra krigens dage. Efter en travetur ind i bjergene kører vi til vort strandhotel ved Det Sydkinesiske Hav.

Lørdag - efter en eventuel morgendukkert i det varme havvand - indtager vi den historiske by, Hoi An. Vi låner nogle cykler, for nu skal vi se, smage og dufte Vietnam på tæt hold.

Først besøger vi det farverige marked og cykler derefter langs frodige rismarker og rejefarme til Tra Que, en kollektiv landsby, der udelukkende dyrker grøntsager og krydderurter.

Vi ser deres flotte køkkenhaver og oplever farmerne arbejde i marken med deres traditionelle metoder - ganske som for 100 år siden.

Efter en velkomstdrink skal vi på kokkeskole. Restaurantens kok kaster sig ud i undervisningen, og vi lærer at lave traditionel vietnamesisk mad, som vi efter endt dåd naturligvis skal smage.

Så tager vi på sightseeingtur rundt til de mange UNESCO-fredede seværdigheder i Hoi An.

Søndag står den på afslapning eller tid til egne oplevelser. Hvis du ikke er til hvid sandstrand og 24-26 grader varmt havvand, vil din danske rejseleder give dig gode råd til oplevelser i nærområdet.

Mandag forlades Sydvietnam, og vi kører nordpå til den gamle kejserby Hué - en køretur gennem dramatisk og smuk natur tæt ved kysten.

Den kejserlige by

I Hué ser vi på den spændende by og besøger blandt meget andet det kejserlige citadel »Den Forbudte By«, hvor 13 forskellige kejsere har hersket.

Om aftenen spiser vi middag på en speciel restaurant i et privat hjem, som tidligere var bolig for en af kejserens højeste embedsmænd.

Tirsdag stævner vi ud på Duftenes Flod eller parfumefloden, som den også kaldes. Her sejler vi i smukke omgivelser og omkranset af bjerge. Besøg på Tien Mu Pagoden, som spillede en markant rolle i landets historie og fik verdenshistorisk betydning under krigen.

Om eftermiddagen besøger vi det storslåede gravmæle for kejser Tu Duc, der var konge i hele 35 år. En stor del af den tid brugte han på at forberede sin død - og han satte sit markante præg på dette mausoleum, der rummer frodige planter og anlagte søer.

Senere kører vi til lufthavnen og flyver godt en time til Hanoi.

Indkvartering, aftensmad og måske en lille vandretur i den gamle bydel.

Cruise på Halong-bugten

Onsdag fornemmer vi Hanois travle liv, inden vi kører til Halong-bugten, hvor vi skal på cruise det næste døgn. Vi indkvarteres i rummelige kahytter med eget bad, inden vi sætter os til frokostbordet.

Halong Bugten er et naturmæssigt unikum, hvor flere end 3000 kalkstensbjerge i særegne udformninger rejser sig op gennem den kalkgrønne havoverflade. Bugten indeholder flere end 1600 øer - de fleste ubeboede.

Vi nyder livet om bord og besøger også en af de flydende landsbyer samt en grotte.

Tilbage til storbyen Hanoi til et par travle dage, hvor vi både skal se templer, mausolæer, en vanddukke-teaterforestilling, et fængsel og meget meget mere.

Propfulde af fantastiske oplevelser tager vi flyet tilbage mod Danmark, hvor vi lander søndag 28. oktober klokken 07.35 i Kastrup. Bussen venter os, og vi kører retur mod Midtjylland.

Prisen for denne meget skønne rejse er 21.495 kroner per person i dobbeltværelse for avisens abonnenter. Ikke-abonnenter kan deltage for 21.995 kroner. Eneværelsestillæg på 3800 kroner.

Stort set alt er inkluderet på denne rejse - bortset fra drikkevarer og drikkepenge. Forvent cirka 400 kroner til drikkepenge.

Se mere om dagsprogrammet på www.læserklubben.dk eller rekvirer det på avisen.Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på telefon 96263756/87228469

Ordet er ditMere Rejser