Tip os log ind
  • 1/: Hele syv middelalderhuse, to borgruiner, en ikonisk kirke, en meget smuk beliggenhed og en utrolig vigtig del af Danmarkshistorien. Vi udforsker Kalundborg.
  • 1/: Midt i den naturskønne Unesco Global Geopark Odsherred mødes fortid, nutid og fremtid på det 800-årige Dragsholm Slot. Her skal vi bo.
  • 1/: Rundvisning på Rungstedlund, hvor Karen Blixen boede som barn og igen efter hjemkomsten fra Afrika i 1931, og til hun døde i 1962.

Læserklubben tager på slotsophold med mange oplevelser

Todages tur til Sjælland med ophold og rundvisning på Dragsholm Slot. Besøg på blandt andet på Karen Blixens museum, i Rungsted Havn samt Højbyen, Kalundborg. Læserklubben tager på sommertur 21.-22. juli
04. maj 2019, 05.00

Ikke mange steder er så skønne som Danmark, når sommeren er over os.

Denne juli har Læserklubben i samarbejde med Skave Turistfart lavet en rigtig dejlig og interessant tur med specielle oplevelser omkring Dragsholm Slot ved Kalundborg og Rungsted.

Vi kører fra Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg søndag 21. juli mellem klokken 06.30 og 07.30.

Herfra sætter vi først kursen mod Aarhus, hvorfra vi hopper på færgen til Sjælland.

Første stop er ved Vor Frue Kirke i Kalundborg. Her spiser vi først vores medbragte sandwich inden kirkens guide vil tage os med på en rundvisning.

Vor Frue i Højbyen

Vor Frue er Nordeuropas eneste femtårnede centralkirke, der er bygget op med røde munkesten, som dengang var en nyskabelse i Nordeuropa.

Kirkens særegne udseende kan have sit udgangspunkt i tidens tanke, der var korstogene. Kirken ligger midt i Kalundborgs gamle bydel, kaldet Højbyen, og menes opført i begyndelsen af 1200-tallet af Ingeborg, der var datter af byens grundlægger Esbern Snare.

Guiden tager os efterfølgende med på en interessant rundvisning i selve Højbyen, der ikke blot gemmer på et af de bedst bevarede middelalderlige byhuse i Europa, men også den gamle latinskole.

En del klogere på Kalundborg kører vi mod Dragsholm Slot.

Slotshistorier

Det smukke gamle slot, faktisk et af landets ældste, har i mere end 800 år ligget ud til Sejerøbugten i det smukke Odsherred. Imens har krige raset, adelen har giftet sig i slotskirken og prominente fanger er blevet ført over slotsgården.

Vi indkvarterer os og nyder herefter eftermiddagskaffe og kage i Havesalen.

Efter en god kop kaffe inviteres vi på en guidet tur rundt på slottet, hvor vi skal se og høre om slotslivets glæder og sorger igennem tiden.

Mulighed for lidt afslapning inden der i Riddersalen serveres en tre-retters menu.

Hvad natten bringer af slotsspøgelser og lignende bliver spændende at høre om, når vi mødes til morgenmaden mandag.

Verdensberømte Karen

Godt mætte stiger vi på bussen og kører til Rungsted kyst, hvor vi skal på en spændende rundvisning på Rungstedlund, hvor Karen Blixen Museet ligger.

Her på dette landsted voksede den verdensberømte forfatter op og flyttede hertil igen, efter hun kom hjem fra Afrika. Stuerne står, som hun selv indrettede dem, og giver den besøgende et levende indtryk af baronesse Blixens hjem. En del af stuernes antikke kakkelovne har oprindeligt stået rundt omkring i landet på herregårde, som Karen Blixens slægtninge ejede.

I alle stuer står overdådige, friske blomsterdekorationer i den stil, som Karen Blixen selv yndede.

Efter dette indblik i en legendes liv kører vi til Rungsted Havn, hvor der vil være tid til at slentre lidt rundt på egen hånd og måske få sig en frokost i en af de hyggelige restauranter eller caféer. Herfra snupper vi en sightseeingtur gennem København, hvor der hele tiden sker nye ting. Gamle bygninger må vige pladsen for nye, og kvarterer, som før var skumle og utilgængelige, er nu hippe og populære.

Fra storbyen kører vi mod Mosede Fort i Køge og nyder det historiske sted sammen med en kop kaffe, inden vi kører mod færgen og sejler retur til Aarhus.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 2895 kroner i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg 350 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Erfaren turleder

Frokostsandwich første dag

Program inkl. entréer og rundvisninger

Overnatning på Dragsholm Slot

Kaffe og kage på slottet

3 retters menu søndag

Morgenmad mandag

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er ditMere Rejser