Tip os log ind
Rundvisning og spændende historier på Schackenborg Slot og så lige en lækker middag på kroen.

Læserklubben tager på slotsbesøg i Sønderjylland

Spændende dag i Møgeltønder med slotsbesøg og middag, torsdag 28. marts
09. februar 2019, 17.08

Når du træder ind på slotspladsen på Schackenborg, går en tur i den smukke slotspark eller i slottets fantastiske sale og rum, går du i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden og måske endnu længere.

Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot i 1661.

I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg Slot, før det i 1978 atter vendte tilbage til det danske kongehus.

Tidligt hjemmefra

Læserklubben kører med Ansbussen mod Sønderjylland torsdag morgen fra Silkeborg, Ikast og Herning mellem kl. 06.30 og 07.30. Undervejs i bussen trakteres vi med lidt morgenmad.

Omkring klokken 10 ankommer vi til Schackenborg Slot, hvor guiden står klar til at vise og fortælle os om slottes og stedets spændende historie.

Frokost på Slotskro

Frokosten spiser vi hos naboen, der er Schackenborg Slotskro. Her nyder vi en dejlig to-retters middag - bestående af sprængt svinekam med tilbehør og til dessert gammeldags æblekage - i den helt særlige atmosfære, der hersker her.

Godt mætte kører vi et smut over grænsen, hvor der er mulighed for at gøre en god handel inden vi vender næsen hjem mod Midtjylland. På hjemvejen er der friskbrygget kaffe og kage i bussen. Forventet hjemkomst mellem klokken 17.30 og 18.30.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 610 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 660 kroner.

I prisen er inkluderet: Buskørsel, morgenkaffe, rundvisning på slottet, to-retters middag på kroen samt eftermiddagskaffe.

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit