Tip os log ind
  • 1/: Berlin er en fantastisk by med tilbud for enhver smag. Vi tager på en god sightseeingtur forbi de kendte seværdigheder, men der er også tid til at udfordre byen på egen hånd.
  • 1/: Lotte Heise har en mening om mange ting og er aldrig bange for at sige den højt. Hun har også sin helt klare holdning til opera, nemlig at genren er helt fantastisk og ikke kun for en udvalgt skare.
  • 1/: Lotte Heise er bestemt ikke kedelig - hyg dig i hendes selskab på operaturen til Berlin.
  • 1/: Forestillingen skal vi opleve i Komische Oper, som ligger blot 850 meter fra vores hotel.
  • 1/: Den smukke gamle sal oser af fest, farver og koketteri.

Læserklubben tager med Lotte Heise til opera i Berlin

Læserklubben tager til Berlin på operatur 29. juni-1. juli og ser La Bohême sammen med operaelskeren Lotte Heise
24. februar 2019, 11.08

En digter, en filosof, en maler, en musiker, en tuberkuløs syerske og en letlevende tøs er nogle af karaktererne fra persongalleriet i en af verdens mest elskede operaer.

Når man ser La Bohême vækkes der en mængde følelser til live. Man morer sig, får lyst til at tage til Paris og blive kunstner, græmmes over kærlighedens vildveje og tuder så det pisker ud af øjnene.

I slutningen af sidste akt findes en af de mest gruopvækkende mol­akkorder i operahistorien.

Ovenstående er Lotte Heises meget korte introduktion af operastykket La Bohême.

Opera i dna'en

Lotte Heise er et kendt ansigt i det danske mediebillede og kræver næppe den helt store præsentation. Hun har markeret sig som debattør, foredragsholder og forfatter, og en enorm stor operaelsker. Sidstnævnte har hun gjort til lidt af en mærkesag. Hun vil formidle operagenren - ikke blot til en kreds af få indviede, men som en folkelig, vedkommende og kraftfuld musikdramatisk genre, der bringer os i kontakt med livets store grundlæggende spørgsmål, følelser og passioner. Som hun selv siger, så faldt hun i den store operagryde som barn og har absolut ingen intentioner om at stå op af den, for opera er blevet en del af hendes dna.

Det historiske kvarter

Læserklubben tager sammen med Koncertrejsen til Tysklands skønne og musikglade hovedstad, Berlin, for at nyde La Bohême på Komische Oper, men også for at slentre rundt og indånde den pragtfulde by.

Bussen kører fra Herning, Ikast og Silkeborg fra morgenen af mellem klokken syv og otte.

Morgenkaffe og dertilhørende rundstykker serveres i bussen, mens vi kører sydpå. Ved middagstid bydes alle på en frokostsandwich og i løbet af turen vil Lotte så småt begynde at tage hul på en introduktion til operastykket.

Kender vi damen ret, så bliver det ikke en kedelig opremsning af fakta, men en farverrig fortælling, godt krydret med oplevelser fra sit begivenhedsrige liv med klassisk musik og i særdeleshed opera.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Berlin og vores firestjernede hotel, der ligger ved det historiske Gendarmenmarkt.

Tid til et lille hvil inden vi atter mødes ved 19 tiden, hvor vi sammen går til en nærliggende restaurant og spiser en god middag.

Her vil Lotte Heise afslutte sin introduktion og fortælling om La Bohême.

Sightseeing med indhold

Lørdag kan vi nyde den velassorterede morgenbuffet og herefter kaste os ud i det sommerlige Berlin med de mange spændende kvarterer, forretninger, caféer og museér. En sejltur på Spree er altid en dejlig oplevelse, så måske det er en idé?

Hen på formiddagen tilbyder vi en sightseeingtur med bussen. Vores berlinkyndige guide giver os et fint indblik i byens fantastiske historie med storhed og forfald og en genopbygning, der nu har gjort Berlin til en af Europas mest spændende kulturelle metropoler.

Vi kommer forbi Brandenburger Tor, Potsdammer Platz, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, 17. juni Strasse, Rigsdagen, Unter den Linden, East Side gallery og Olympia Stadion. Vi skal ikke sidde i bussen hele tiden, men også ud og indsnuse atmosfæren ved nogle af seværdighederne.

Vi er tilbage ved hotellet omkring klokken 13, så der er tid til en frokost på egen hånd eller andet.

Romantisk og gribende

Klokken 18.30 går vi i samlet trop fra hotellet til Komische Oper (cirka 850 meter) og ankommer i god tid inden forestillingen begynder klokken 19.30.

Udover at være Giacomo Puccinis mest berømte og mest spillede opera, er La Bohême vel også en af hans mest romantiske og gribende forestillinger. Operaen udspiller sig i et kunstnermiljø i 1880'ernes Paris og kommer tæt på livets helt enkle følelser: kærlighed, kunst, lidenskab og tab - liv og død.

Forbered dig på en romantisk, smuk og meget hjertegribende oplevelse, når Puccini lader orkestret bruse og slipper de store følelser løs.

To og en halv time senere er forstillingen slut, og så kan det være, at de store følelser trænger til at blive skyllet ned med et glas vin på en nærliggende bar? Natten er ung, som man siger.

Søndag morgen efter morgenmaden pakker vi bussen og kører med passende pauser retur mod Midtjylland.

Prisen for denne operatur er for avisens abonnenter 4099 kroner per person i dobbeltværelse, Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 4270 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i firestjernet bus

Turleder Peter Bæk

Operagæst Lotte Heise

Gratis kaffe og mulighed for køb af drikkevarer på hele turen

Fælles middag og introduktion til La Bohême ved Lotte Heise, som deltager på hele turen

Bedste billetter i Komische Oper (parket 6.-8 række)

Sightseeing i Berlin med dansk­talende guide

To nætter på firestjernet centralt hotel

To gange morgenbuffet på hotellet

Tilmelding til Læserklubben

Ordet er dit