Tip os log ind
  • 1/: Det er altid en skøn oplevelse at køre med Sandormen helt ud til Grenens spids og se hvor havene mødes.
  • 1/: De karakteriske huse med tangtag - såkaldte tanggårde fremhæves ofte som en central del af Læsøs fortid og nutid.
  • 1/: Saltsydning er for mange nærmest symbolet på Læsø. Syderiet er da også en stor turistattraktion, der gennem mange år har sat øen på landkortet.

Læserklubben oplever toppen af Danmark

Skønne to dage i Nordjylland med besøg i Skagen, Frederikshavn og på Læsø, 5.-6. maj
27. januar 2019, 16.00

Det blå hav, blide lys, luften og sandet - Skagen og elementerne synes uløseligt forbundet.

Naturen og miljøet i Skagen har gennem tiderne berørt og betaget næsten alle, der kom hertil, hvad enten man var skibbruden, kunstner eller sommergæst.

Læsø er rig på ro, natur, kunst, historie og kultur - og mange spændende steder, som giver gode oplevelser. Læsø Salt, Læsø Kur og Læsø Museum med det imponerende tangtag trækker hvert år masser af besøgende, som så yderligere kan glæde sig over mange andre tilbud i såvel naturen som i de hyggelige byer og havnene i Vesterø og Østerby.

Alt dette garneret med et ophold på det hyggelige byhotel Herman Bang i Frederikshavn, skal læserne opleve på Læserklubbens todages tur til Nordjylland.

Havene mødes

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør kører vi fra Midtjylland (Herning, Ikast og Silkeborg) allerede mellem klokken 05.30 og 06.30.

Morgenkaffe og rundstykker serveres i bussen, mens vi begiver os så langt mod nord, som vi kan komme i vort smukke land.

Vel ankommet til Skagen får vi en kort byrundtur af turlederen, inden vi begiver os mod Grenen, hvor Sandormen venter. Vi bliver transporteret helt ud til spidsen, hvor havene Skagerak og Kattegat mødes, og bølgerne brydes. Det er en helt speciel oplevelse at stå med ét ben i hvert hav, mens man betragter bølgerne, der slår mod hinanden fra hver side. Grenen er et fascinerende udflugtsmål, som består af aflejret sand og grus, der er blevet transporteret af de stærke strømme, og over de sidste 100 år er strandvolden vokset en kilometer i længden.

Tid på egen hånd i Skagen. Gå eventuelt en tur på havnen og prøv en af de berømte fiskefrokoster eller måske et besøg på et af de mange spændende museer kan friste? Mulighederne er mange, og rejselederen hjælper gerne med ideer.

Nostalgi og hygge

Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Frederikshavn, der ofte i folkemunde kaldes »den lille storby«, da byen er porten til Norden og et internationalt knudepunkt.

Vi indkvarteres på Hotel Herman Bang, et rigtigt byhotel med nostalgi og charme. Hotellets historie går helt tilbage til 1882, så her emmer af sjæl og gamle anekdoter.

Herman Bang er beliggende midt i byen ved gågaden og med kort afstand til havnen.

Aftenmenuen inklusive en øl eller vand samt kaffe og dessert nydes i hotellets utraditionelle og livlige Restaurant Empire, hvor stilen læner sig lidt op af den amerikanske diner kultur, og stemningen er uhøjtidelig og hyggelig.

Der sydes

Mandag efter et tidligt morgenbord tager vi afsked med hotellet for at nå morgenfærgen mod Læsø, så vi har hele dagen på den dejlige ø. Læsø er den største ø i Kattegat og beliggende mellem Frederikshavn og Göteborg. Øen er nok mest kendt for sin saltsydning, der i dag er en velbesøgt turistattraktion, ligesom den udgør en central del af øens historie. Gården med tangtage er også et af øens kendetegn.

Efter sejlturen på halvanden time er vi på øen, hvor lokalguiden venter os i sin bus. I løbet af de næste fem timer får vi en gedigen rundvisning på hele øen. Vi kommer blandt andet til Byrum Kirke, Museumsgården, Østerby, Saltsyderiet og meget meget mere. Ved Saltsyderiet holder vi en frokostpause - bestående af en madpakke med gode håndmadder fra den lokale købmand.

Aftenmenu på kroen

Klokken 15 skal vi med færgen retur til fastlandet og stopper ved St. Binderup Kro ved Års for at nyde en toretters middag i de historiske bygninger, der går helt tilbage til 1617. Efter en gennemgribende om- og tilbygning fremstår kroen i dag som en af Danmarks mest autentiske af slagsen med sin helt egen stemning og kendt for de gode danske retter.

Mellem klokken 21 og 22 er vi tilbage i hjembyerne efter to helt specielle dage på toppen af Danmark.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 1795 kroner i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 1995 kroner. Eneværelsestillæg på 350 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Turleder

Lokal guide

Morgenkaffe og rundstykke på udrejsen

Køretur til Grenen med Sandormen

Udflugter i følge program

Færgeoverfart til Læsø t/r

Madpakke på Læsø

Overnatning på Hotel Herman Bang

Aftenmenu på hotellet

Aftenmenu på St. Binderup Kro

Tilmelding til Læserklubben.

Ordet er dit