Tip os log ind
  • 1/: Bornholms forrevne kystlinje henleder ikke automatisk tankerne på Danmark.
  • 1/: En tur med hestevogn gennem Almindingen på en forårsdag er da livskvalitet.
  • 1/: Gudhjem er en af de hyggeligste byer på Bornholm, men der er flere der følger godt med.

Læserklubben: Bornholm - du dejlige ferieø

Forår, sol og Bornholm passer godt sammen. Læserklubben har to forskellige forårsrejser i maj - så bare kom an
03. marts 2019, 11.02

Stil dig med let spredte ben og råb af dine lungers fulde kraft: Hvad er danskens glæde? Hvad får præsten? Hvem har kysset Palle? Når vi mener, at ekkoet svarer henholdsvis æde, resten og alle, så er vi tilbage i syvende klasse og med skolen på Bornholm.

Foruden besøget i Ekkodalen, som var obligatorisk, kan de fleste huske sammenhold, grin, is på havnen, Krølle-Bølle, Rokkestenen, smagen og duften af røgede sild samt det fineste hvide sand mellem tæerne på stranden i Dueodde.

Hvis du er nysgerrig efter at se, om Bornholm stadig er som dengang i fordums tid, så er muligheden der i maj, hvor foråret rigtig har fat, men der endnu ikke er helt proppet med mennesker i de små hyggelige byer.

Læserklubben har stadig plads på to afgange, nemlig busafgangen 10.-14. maj og flyafgangen 16.-19. maj.

Forårsklædt Danmark

På busturen kører vi i den behagelig langsturvogn fra Herning/Hammerum/Ikast og Silkeborg til Ystad, hvorfra vi sejler med hurtigfærgen til Rønne og ankommer klokken 17.15.

Vi kører direkte til Hotel Balka Søbad, der ligger ved stranden tæt på Neksø. Indkvartering og herefter venter aftensmaden.

De næste tre dage skal vi i den grad have alt det ud af den skønne solskinsø, som vi overhovedet kan. Idet vi håber, at Bornholm lever op til sit solskinsry, tager vi på udflugter i både syd, nord, øst og vest.

Vi har allieret os med en lokalguide, der lørdag og søndag viser os alle de kendte steder så som Hammershus med rundvisning i ruinerne, Almindingen med Rytterknægten, Dueodde strand og fyrtårnet og Danmarks østligste by, Svanneke.

Der bliver nok at se til, for efter udflugterne frister det garanteret at bruge lidt tid på og omkring hotellet. Vi bor ved en af øens absolut bedste strande, og en gåtur til nærliggende Neksø eller fiskerlandsbyen Snogebæk er nærmest også et »must«.

Hele norden i et

Naturen på Bornholm er temmelig unik og det erfarne øje lurer ret hurtigt, at Bornholm faktisk indeholder elementer fra hele norden - og derfor er en skøn sammenblanding af Danmark, Norge og Sverige.

Mandag kører vi til hyggelige Gudhjem og de, som ønsker det, kan tage herfra til Christiansø, hvis altså vejret tillader sejlturen. Tirsdag besøger vi Hasle og Rønne, hvorfra turen går tilbage mod Midtjylland.

Hele denne tur kan du læse mere om på vores hjemmeside www.læserklubben.dk, hvor du også kan se, at prisen er 3895 kroner med udflugter og helpension inkluderet.

Teknisk arrangør på busturen er Skave Turistfart.

Med direkte fly

Rejsebureauet Bornholm - med fly - har en firedagestur med direkte afgang fra Karup (Midtjyllands Lufthavn) klokken 11.30 og ankomst i Rønne klokken 12.40. Flyrejsen er med DAT og tager kun 1 time og 10 minutter.

Efter ankomsten tager vi ud på en spændende byvandring i den dejlige »storby«, Rønne.

Indkvartering sidst på eftermiddagen i den fine lille by, Sandkås på Hotel Abildgaard.

Her bor man i ro og fred, tæt på hav og de smukke nordbornholmske klippepartier.

Aftenbuffetten inklusive drikkevarer er klar fra klokken 18 og lige indtil klokken 21.

Ekstra udflugter

Fredag tager vi ud på den store ørundtur, hvor vi får set en god del af herlige Bornholm. På denne dag er frokosten inkluderet.

Lørdagen og det halve af søndag kan man udforske øen på egen hånd, eller man kan tilmelde sig et par ekstra udflugter (tilkøb).

Udflugterne er henholdsvis en dejlig tur til Bisonskoven/Ekkodalen med »Genlydstarteletter« til frokost og hestevognstur i Almindingen (450 kroner- trekvartdagstur) og et besøg på et granit- og stenbrud (225 kroner - halvdagstur).

Søndag omkring middag køres der til Allinge, hvor man eventuelt kan spise en frokost, inden turen går videre til lufthavnen og afgang klokken 15.00.

Også flyrejsen kan du læse mere om her på Læserklubbens hjemmeside. Den koster 4550 per person i dobbeltværelse, og her er morgenmad og aftensmad inkluderet samt gratis drikkevarer (øl, sodavand og vin) fra klokken 18 - 21. Kaffe, te og juice står til rådighed under hele opholdet.

Begge Bornholmerrejser reserveres hos Læserklubben.

Ordet er dit