Tip os log ind
  • 1/: Møns Klint er uden tvivl en af Danmarks største naturseværdigheder. Et seks kilometer langt kridtbjerg langs Møns østkyst er virkelig et imponerende skue.
  • 1/: På vores danske øhoptur kommer vi også til Tåsinge, hvor det smukke Valdemar Slot står og troner. Vi stopper selvfølgelig op og ser og hører lidt om slottet fra den udvendige side.
  • 1/: Vi oplever livet både på de større og mindre sydhavsøer.

Læserklubben besøger de danske sydhavsøer

Dansk øhop 24.-26. juli til Tåsinge, Langeland, Lolland, Falster, Bogø, Møn og Sjælland
09. marts 2019, 06.00

Sydhavsøerne klinger vældig eksotisk og det er de egentlig også. Ikke sådan »palme, hvidt sand og paraplydrink«-eksotisk, men mere på den måde, at der er tilknyttet en del spændende fortællinger, smukke bygninger, særpræget natur og lokal økarisma.

På disse tre sommerdage, 24.-26. juli, snupper vi den ene ø efter den anden og bliver beriget med en mængde skønne oplevelser.

Skave Turistfart er teknisk arrangør, når bussen onsdag 24. juli kører fra Herning, Ikast og Silkeborg mellem klokken 07 og 08. Vi har snuden mod Fyn, og undervejs drikker vi morgenkaffe/te og spiser smurte rundstykker.

Sørgelig kærlighedshistorie

Turen går over Fyn til Tåsinge og Valdemar Slot, der blev bygget af Kong Christian IV tilbage i 1600-tallet.

Midt på Tåsinge, omgivet af idylliske marker og skov og lige ved landsbykirken Landet, ligger Nordens Romeo og Julie begravet. Det drejer sig om cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre, der var hovedpersonerne i en af danmarkshistoriens største og sørgeligste kærlighedshistorier. Vi besøger graven og får fortællingen.

Herefter kører vi over lille Siø og smukke Langeland for at sejle fra Spodsbjerg til Tårs på Lolland, Danmarks fjerdestørste ø. Om bord på færgen er det muligt at få sulten stillet i det hyggelige cafeteria.

På Lolland kører vi til Maribo, bedst kendt for domkirken, men måske også som digterpræsten Kaj Munks fødeby. Vi kommer rundt i den gamle købstad til fods og oplever blandt andet den majestætiske gamle klosterkirke.

Kaptajnsvillaer og skipperhuse

I Rødby indkvarteres vi på Strandhotellet Rødbyhavn, tæt ved Østersøen og med skøn udsigt over vandet. Aftenens buffet med god og veltilberedt mad venter os i hotellets uhøjtidelige og hyggelige restaurant.

Torsdag efter morgenmaden tager vi endnu et spændende ryk i vores række af ø-besøg. Vi kører først til Nykøbing Falster, over Farø-broerne til Bogø, den fredelige ø i Storstrømsbæltet med de mange statelige kaptajnsvillaer og skipperhuse.

Bussen kører videre til Møn. Med de knejsende, hvide kridtskrænter, der falder dramatisk mod det turkisgrønne hav, er Møns Klint ubestridt områdets mest storslåede naturfænomen. Vi oplever nogle af landets rigeste overdrev, og man får fornemmelsen af, hvordan landet så ud før industrialiseringen. Der bliver også lejlighed til at besøge det nye GEO-center.

De fine kalkmalerier i Fanefjord kirke og købstaden Stege, der er en gammel velbevaret middelalderby, får vi også at se. Faktisk er mølleporten i Stege en af de sidste bevarede byporte i Danmark fra middelalderen.

Tid på egen hånd til frokost og andet.

Fuglesang og bølgebrus

Aftensmaden kan vi se frem til hos Pomle Nakke Traktørsted - et helt specielt sted, der ligger ganske for sig selv midt ude i skoven på kanten af Falster. Her kan vi høre vinden suse i træerne, fuglenes sang og bølgernes brusen, mens det gode måltid nydes.

Fredag nyder vi morgenmaden inden vi tager afsked med hotellet og kører til Stevns Klint. Dette specielle sted gemmer på et af jordens mest dramatiske kapitler om asteroiden, der ramte jorden, og dinosaurerne, der uddøde. Trods dramatikken nyder vi den forrygende udsigt, inden vi kører mod København.

Her venter os en dejlig frokost hos Restaurant Bjælkehuset i Valby, der er en del af den skønne grønne Søndermark og har ligget på Valby Bakke siden 1915. Vi får serveret en klassisk dansk frokost i form af to stykker smørrebrød og efterfølgende kaffe.

Hovedstadens lyksaligheder

I København kommer vi, i bussen, på en byrundtur med vores stedkendte rejseleder. Vi kommer blandt andet forbi Christiansborg, Amalienborg og mange af de andre kendte attraktioner i vores hovedstad.

Rundturen slutter på Rådhuspladsen, hvorefter byen står til vores egen disposition. Her er utallige muligheder, og rejselederen hjælper naturligvis gerne med forslag - også til gode spisesteder.

Klokken 20.15 forlader vi Danmarks største ø og sejler fra Odden med færgen tilbage til Jylland.

Forventet hjemkomst mellem klokken 22.30 og 23.30.

Prisen for denne herlige øhoptur er 2645 kroner per person i dobbeltværelse for avisens abonnenter. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 2795 kroner per person. Eneværelsestillæg på 600 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel i firestjernet bus

Turleder

Morgenkaffe/te og rundstykker på udrejsen

To nætter på Strandhotel Rødbyhavn

To gange morgenmad på hotellet

En frokost

To gange aftensmad

Udflugtsprogram inkl. entréer

Tilmelding til Læserklubben

Ordet er dit