Tip os log ind
Bente Lysgaard Mikkelsen.

Lovbrud lige ved politistationen

20. marts 2019, 11.00

LOVLYDIGHED I forbindelse med den kommende valgkamp til folketinget er der sikkert ligeså mange dagsordner, som der er opstillede partier.

Dog er der fra flere sider spået en valgkamp med miljøet som første prioritet. Jeg tror, at uanset hvor »grønne« vi alle sammen skal være, vil flygtninge - og udlændingepolitikken rykke op på en førsteplads.

Jeg bliver ofte mindet om, hvorfor dette emne fylder så meget i folks bevidsthed. Lad mig give et eksempel:

På torvepladsen overfor Herning Bibliotek er pladsen fyldt pænt op med boder og handlende på torvedagene. Der er en rigtig god stemning blandt folk, som befinder sig på pladsen. Da det er en gågade, vi befinder os på, er der naturligvis gående trafik - og dog. Pludselig kørte en SUV/BMV op foran en af hæveautomaterne. En udenlandsk udseende mand går op og hæver penge, sætter sig ind i bilen og kører igen. Det sker næsten lige foran politistationen.

Vi andre lovlydige borgere ser på hinanden og bekræfter over for os selv og hinanden »hvad skal vi gøre andet en blot se til, at det sker«. Det opleves gang på gang, at der er nogen her i landet, som er fløjtende ligeglad med lov og orden. Ovennævnte hændelse er småting i forhold til de grove eksempler så som at køre overfor rødt, dele øretæver ud hvis man påpeger en ulovlig handling osv.

Selvom ovennævnte eksempel er en lille episode i den store helhed, viser det en glidebane, vi er blevet vidner til, uden at vi som almindelig borger har haft indflydelse på, at der sker et skred med moralen i samfundet.

I visse tilfælde bliver man udråbt som racist og at være indirekte skyld i den ulovlige adfærd samt at tonen i debatten ligeledes er årsag til det moralske skred i samfundet. Kriminalstatistikken viser, at der blandt en bestemt indvandrergruppe giver overvældende bidrag til kriminaliteten. Så jeg har svært ved at acceptere, at det er tonen, manglende integration eller en anden undskyldning, som er årsag til, at nogle mennesker i vores samfund ikke vil overholde lov og orden.

Tidligere var det en dyd at befinde sig på den rigtige side af loven - men er det stadig gældende - jeg tvivler.

Ordet er ditMere Debat