Tip os log ind
De tre landsbyer vil forsøge at lokke flere børnefamilier til området via events, reklamer og Facebook-aktiviteter.
Foto: Privatfoto

Lokale landsbyer går sammen om at tiltrække børnefamilier

Et nyt landsbyfællesskab i Aulum-området har indledt en charmeoffensiv over for børnefamilier i de store nabobyer
21. januar 2019, 11.25

feldborg-Haderup-Hodsager Landsbyerne Hodsager, Feldborg og Haderup er gået sammen i foreningen »Et landsbyfællesskab«, hvor de vil udbrede gode fortællinger om fordelene ved livet på landet og dermed forsøge at tiltrække nye borgere fra for eksempel Karup, Skive, Holstebro og Viborg.

Det oplyser Susanne Nielsen, der er formand for borgerforeningen i Feldborg, i en pressemeddelelse.

- Vi er placeret i et ægte smørhul, og der er kort afstand til masser af arbejdspladser. Byerne har hver især en stribe attraktive tilbud såsom skøn natur, billige huse og byggegrunde, gode institutioner, indkøbsmuligheder og et rigt foreningsliv, lyder det fra Susanne Nielsen på vegne af landsbyfællesskabet.

Den helt store gevinst opnår man ifølge hende, når de tre landsbyers kræfter og formåen bliver slået sammen. Det opdagede de tre partnere, og Herning Kommune valgte at hjælpe landsbyfællesskabet økonomisk med at få formidlet budskabet.

- Tilsammen har vi jo alt, hvad familierne behøver. Kort sagt landlig luksus: Plads, frisk luft, natur, ro, aktiviteter og faciliteter i topklasse. Blandt andet nogle af verdens bedste havørred-fiskepladser, Danmarks største BMX-hal samt en helt eventyrlig rideskov, siger Susanne Nielsen.

Glødende aktivitet

Landsbyernes fælles kampagne omfatter events, reklamer i biografer og busser samt aktiviteter på Facebook-siden »Et landsbyfællesskab - Hodsager, Feldborg & Haderup«.

- På siden kan interesserede finde nyttige oplysninger om landsbyerne og løbende holde sig opdateret om spændende nyheder og events for kommende borgere. Og det, man ikke kan finde, kan man spørge om. Der er kontaktinfo på personer, som ved, hvad de snakker om, siger Susanne Nielsen.

Ifølge Susanne Nielsen er der i disse år en solid udvikling i gang i de tre landsbyer med flotte kundetal i butikkerne og mange børn i institutionerne. Kampagnen er derfor tænkt som »mere benzin på bålet«.

- Vi vil gerne være proaktive og sørge for kontinuerlig tilgang af medborgere. Vores hjerter banker for Hodsager, Feldborg og Haderup. Vi har det dejligste fællesskab herude, og der er plads til mange flere omkring bordet, siger Susanne Nielsen.

Tilskud fra kommunen

Landsbyfællesskabet har søgt penge ved Herning Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg til at markedsføre og udvikle sig som et fællesskab.

Kampagnen er finansieret af nogle af de 250.000 kroner, der er blevet bevilget til projektet, og derudover arbejder foreningen på at skabe yderligere aktiviteter.

Landsbyfilm
Ordet er dit