Tip os log ind
De flere hundrede arbejdspladser på Danish Crown-slagteriet i Herning kan midlertidigt komme i klemme, hvis den varslede strejke føres ud i livet.
Foto: Tony Brøchner

Løhde: Strejke vil lukke danske slagterier

Slagteriet i Herning vil under en strejke ikke kunne fortsætte på grund af manglende kødkontrol
07. marts 2018, 12.58

Strejkevarsel Slagterierne og landbruget er blandt de områder, som bliver hårdest ramt, hvis de offentligt ansatte gør i strejke fra 4. april. De danske slagterier må midlertidigt lukke, og landmænd kan blive tvunget til at aflive deres dyr.

Det fremhævede innovationsminister Sophie Løhde (V) på et pressemøde i finansministeriet, hvor hun også varslede en lockout af 120.000 statsansatte.

Årsagen til at blandt andet Danish Crown-slagteriet i Herning ifølge ministeren vil blive lukket ned, er at medarbejderne i Kødkontrollen under Fødevarestyrelsen er udtaget til at strejke.

- Alle slagterier i Danmark er afhængige af, at tilsynsfunktionærer og dyrlæger i kødkontrollen både før og efter slagtning kan kontrollere dyrene. Organisationernes strejkevarsel betyder, at vi må stoppe al kødeksport til udlandet, og det har naturligvis betydelige samfundsmæssige omkostninger, når slagterier i Danmark må lukke, sagde Sophie Løhde på pressemødet og fortsatte:

- Derudover vil stop af slagtning og eksport meget hurtigt også få konsekvens for dyrevelfærden. For når slagtningerne indstilles, er der simpelthen ikke plads i staldene, og i sidste ende kan landmændene være nødsaget til at aflive dyrene.

Danish Crown afventer

Dagbladet Børsen har fået en kommentar fra Danish Crowns pressechef Jens Hansen. Han siger, at man i første omgang vil afvente situationen.

- I det øjeblik, vi har et sammenbrud, vil vi se ind i, hvad det betyder for os. Det er værd at notere sig, at de først lige er mødt i forligsinstitutionen, og det først er om en måned, at der kan komme en konflikt. Vi skal altid orientere os mod, hvad vi kan blive ramt af, men vi har også en forpligtelse over for vores ejere på ikke at bruge enorme ressourcer på ting, der måske slet ikke rammer os, siger Jens Hansen til Børsen.

Ordet er dit