Tip os log ind
Jens Buchhave.
Foto: Region Midtjylland

Ledende børne- og ungdoms-psykiater går på pension

Han stod i spidsen for opbygningen af et nyt børne- og ungdomspsykiatrisk center i 2007 efter amternes nedlæggelse
14. april 2018, 09.08

pension Efter 18 år som chef for børne- og ungdomspsykiatrien går ledende centeroverlæge Jens Buchhave på pension ved udgangen af juni. Han forlader et velfungerende Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center (BUC) med en stor og engageret medarbejderstab fordelt i Herning, Viborg og Risskov.

- Det er et spændende job, som jeg er og har været utroligt glad for. Men gennem de senere år har jeg løbende overvejet, hvornår det var det rigtige tidspunkt at stoppe. Det tidspunkt er kommet nu, siger Jens Buchhave, der er fyldt 65 år.

Jens Buchhave kom til det daværende Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hospital i Risskov 1. januar 2000 fra en stilling i Skolepsykiatrisk Center i Københavns Kommune. Det var dermed et skifte fra landets mindste til landets største børne- og ungdomspsykiatriske afdeling.

Fra 2007 stod Jens Buchhave i spidsen for opbygningen af et nyt børne- og ungdomspsykiatrisk center, der samlede tre tidligere amters behandling af børn og unge med psykiske sygdomme.

Han glæder sig over, at BUC trods en stram økonomi også har haft mulighed for at prioritere forskning i børne- og ungdomspsykiatri.

Jens Buchhave var med til at stifte Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab i 2002 og blev valgt som foreningens første formand. I 1980'erne var han desuden formand for Yngre Læger.

Han vil fremover prioritere sin tid til familien og til fritidsinteresser.

Ordet er dit