Tip os log ind
Lone Nielsen.

Lars Krarup i spidsen for løftebrud

27. november 2018, 12.00

SKOLER Snart står en masse børn i Herning overfor at skulle flyttes rundt. En ny skolestruktur er på vej, igen. Nogle børn skal flyttes fordi de er Talenter, og derfor skal have en fin ny skole ude ved sportscentret, nogle skal flyttes fordi der er nogle politikere, der mener, at børnene forringer kvaliteten på den skole, de er på. Andre børn skal flyttes, fordi de er i vejen, så man kan nedrive deres skole og bygge fine nye huse. Børnene, der ikke er talenter, får til gængæld en gammel faldefærdig rønne de kan muntre sig i. Men glemmer de ikke noget?

Det er fire år siden, at nogle politikere, med Lars Krarup i spidsen, sidst flyttede rundt på børnene i Herning. Der lovede han, at der ikke blev ændret på skolestrukturen de næste otte år. Ja, han gik endog så langt som til at få det skrevet ind i aftalen. Der står:

Partierne bag dette forlig har bestræbt sig på at stable en langtidsholdbar løsning på benene omkring Herning Kommunes skolestruktur. Partierne tilkendegiver med dette forlig, at skolestrukturen som udgangspunkt ligger fast i den kommende otte-årige periode.

Denne aftale er underskrevet af Venstre, SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne.

Jeg synes, det det er problematisk, når politikere lover noget og dernæst glemmer, hvad de har lovet. Jeg kunne forstå det, såfremt Lars Krarup ikke havde det absolutte flertal bag sig, og det var andre partier, der pressede på, men det er ikke tilfældet her. Lars Krarup er hovedarkitekten på denne børneflytning, og han kunne sagtens overholde skoleforliget i 2014, hvis han altså ville.

Ordet er dit