Tip os log ind
Landsformand Stig Grenov talte ved Kristendemokraternes grundlovsmøde på Sdr. Lundgård ved Gjellerup.
Foto: Privatfoto

Landsformand talte ved grundlovsmøde

06. juni 2018, 09.36

Gjellerup Kristendemokraterne i Herning holdt tirsdag grundlovsmøde på Sdr. Lundgård ved Gjellerup, og de omkring 50 fremmødte kunne blandt andet opleve landsformand Stig Grenov tale. Han berørte blandt andet lovgiverne i Folketinget.

- At forbyde tørklæder, tvinge i institution, straffe for genopdragelsesrejser med videre har den stik modsatte effekt. Hvis du vil ændre et andet menneskes holdning, er der ingen anden vej, end at du møder dette menneske og prøver at forstå dets bevæggrunde. Det kan ikke klares fra Christiansborg, sagde han.

Stig Grenov talte for, at lovgivning skal være med til at styrke det kristne menneskesyn - for eksempel i kristendomsundervisningen i skolen.

Han kritiserede regeringens ghetto-retorik og behov for at true med for eksempel at fjerne børnecheck, hvis indvandrerbørn ikke kommer i vuggestue.

- I stedet for at hjælpe den familie, hvis barn ikke kommer i skole, straffer regeringen ved at fjerne børnechecken. Det hjælper intet på problemerne, men handlekraftigt ser det ud, sagde Stig Grenov.

Han kritiserede også, at beskæftigelsesreformen lægger op til at tvinge dagpengemodtagere til at tage job i hele landet uanset afstand. Og at det er stort set umuligt at få familiesammenføring uden for EU. Begge dele er ifølge Stig Grenov eksempler på, at nærværet og det gode familieliv er presset.

- Der er et grundlæggende skred i danskernes værdier. Der mangler nærvær, fællesskab, tillid og ansvar for medmennesket. Der mangler et parti på Christiansborg, der løfter vigtige politiske dagsordener ud over skattelettelser og velfærdssamfund, sagde han.

Ordet er ditMere Herning