Tip os log ind
Lars Ramme Nielsen.

Lad os gro nogle flere turister

07. december 2018, 11.30

TURISME Gæster gavner. Når turister kommer til Danmark, så betyder det penge i kassen, arbejdspladser og vækst i hele Danmark. Jo flere turister, jo mere får vi af alt det gode. Turismeerhvervene i Danmark gør det generelt godt og har generelt også gode betingelser. Sidstnævnte er vigtigt, fordi vi jo er i konkurrence med andre lande. Og tyske turister skulle gerne vælge Danmark frem for f.eks. Kroatien. Her kan vi prale med meget, men specielt prisvenlige sammenlignet med VM-sølvvinderne i herrefodbold er vi ikke.

Ser vi på noget så jordnært som varmeregningen, så har det længe været et problem, at sommerhuse har været underlagt dårligere forhold i forhold til elvarmeafgiften end helårshuse. Det giver ikke just det bedste indtryk af Danmark, hvis turister, der har boet i sommerhus, har fået en skyhøj ekstraregning for varmen i afskedsgave. I de kolde måneder gør elregningen ofte, at det er billigere at leje et hus end at forlade det.

Det har regeringen og DF heldigvis taget højde for i finansloven for næste år. Ros til parterne for dette. For der har længe været godt gang i udlejningen af sommerhuse. Så meget, at der er behov for at udvide kapaciteten. Hvis det skal ske, så kræver det gode gulerødder, som øger danskernes lyst til at købe og udleje sommerhuse. En sådan økonomisk gulerod er der netop i finansloven.

Med finanslovsaftalen er der også mere rimelige vilkår for hotellerne. Man kan sige, at det i dag er mere end 40 gange dyrere at være turist end tomat. Det er derfor positivt, at hotellers rumvarmeafgift nedsættes markant, så hotellers rumvarme sidestilles med landbrugets og industriens energiforbrug.

Flere gode indsatser vil få turismeerhvervet til at vokse, så gode politikere, lad os endelig få meget mere af det!

Ordet er ditMere Debat