Tip os log ind

Kunstpavillon indviet

En triumfens dag, da Vestjyllands Kunstpavillon blev indviet
01. juni 2012, 18.57

Fem års hårdt slid, idéudvikling, lobbyarbejde og stædighed blev fredag eftermiddag belønnet med det smukkest tænkelige resultat, da Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk, elegant placeret i Videbæk Lystanlæg, blev indviet med taler, musik og masser af gæster.

- Endelig. Og når jeg bruger det ord, er det, fordi der efterhånden er gået en del år, hvor en række ildsjæle over tid har ydet et stort stykke arbejde. På et projekt, som de få i begyndelsen troede på. Men nu står beviset på vestjysk vilje og ukuelighed her. Et kulturfyrtårn for ikke blot Videbæk, men hele Ringkøbing-Skjern Kommune, roste borgmester Iver Enevoldsen (V) kulturpavillonens bagmænd, da han fik æren af at indvie pavillonen.

Kæmpe entusiasme

Søren Øllgaard, som repræsenterede Henning Larsen Architects, fortalte fra talerkassen om, hvordan han sjældent havde oplevet en så kæmpe entusiasme og energi, som den Videbæk-folkene havde lagt i det her projekt. Det er Henning Larsen også klar over, og hvor den 86-årige arkitekt ellers til dagligt ikke selv sætter streger på bygninger mere, har han gjort det i dette tilfælde.

- Det er et fantastisk hus på et fantastisk sted. Tænkt at så lille en by har så flot et anlæg. Det er da også både det grønne, grenene og sivene i søen, der har givet os inspirationen - og så lidt V?et i rundkørselen, fortalte Søren Øllgaard.

Se galleri fra indvielsen HER

Ordet er dit