Tip os log ind
Udenrigsminister Kristian Jensen (V).
Foto: Polfoto

Kristian Jensen: Angreb i Nice har alle kendetegn af terror

Den franske nationaldag er vendt fra glædens til sorgens dag efter angreb, der koster mindst 80 personer livet
15. juli 2016, 08.30

Udland Terror eller lignende angreb er blevet en verdensomspændende måde at angribe det frie samfund på, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Han taler om angrebet i den franske by Nice, hvor mindst 80 personer er døde, efter at en lastbil torsdag kørte ind i en folkemængde.

Det skete på Frankrigs nationaldag, Bastilledagen. Den fejres som forløber for den franske revolution, som mundede ud i de franske kerneværdier som frihed, lighed og broderskab.

Nu er dagen vendt fra en glædens til en sorgens dag for franskmænd.

- Jeg synes, det er et forfærdeligt angreb, der er foregået i Nice, det har alle kendetegn af et terrorangreb.

- Vi ved endnu ikke, hvad det er. Men det er endnu et eksempel på, at der er nogen mennesker i verden, som er fuldstændig ligeglad med andres liv og kun har det formål at skabe død og ødelæggelse. Vi har brug for at stå sammen, siger Kristian Jensen.

Han deltager fredag og lørdag i et Asem-topmøde i Mongoliet, hvor han mødes med sine udenrigskolleger og andre ledere fra både Europa og Asien samt repræsentanter for EU og Asean.

Bordet rundt skiftes toplederne til at udtrykke deres kondolence og medfølelse med det franske folk.

- Vi sidder tæt på hinanden, så jeg har over for den franske udenrigsminister tilkendegivet min kondolence både med ham, men især med ofrene, det franske folk og de forfærdelige angreb, de oplever i øjeblikket.

- Om det er Bangladesh, Bagdad, Nice eller Paris, så er det en verdensomspændende måde at angribe vores levevis på, siger Kristian Jensen.

Deltagerne på topmødet holdt et minuts stilhed fredag i respekt for ofrene efter angrebet i Nice.

Det er et tragisk paradoks, at angrebet ramte folk, som fejrede frihed, lighed og broderskab, sagde EU-præsident Donald Tusk.

Føreren af lastbilen blev skudt og dræbt af politiet, efter at han på en strækning på næsten to kilometer havde pløjet en stor, hvid lastbil igennem menneskemængden på den berømte Promenade des Anglais ud til Middelhavet.

/ritzau/

Ordet er dit