Tip os log ind

Kontanthjælpen på ingen måde for lav

13. maj 2019, 13.15

SOCIALE YDELSER Rasmus Norup havde et rigtigt godt debatindlæg i avisen 2. maj blandt andet omkring niveauet på kontanthjælpsydelsen. Jeg er meget taknemmelig for at bo i Danmark, hvor man ikke behøver at være bange for ikke at have tag over hovedet eller kunne få mad, selvom man skulle blive arbejdsløs.

Jeg besøger af og til produktionsvirksomheder i Østeuropa og på Balkan. På turene kommer vi igennem fattige områder, så når jeg sammenligner med det, jeg oplever der, og påstået fattigdom i Danmark, så ser jeg ingen fattige her i landet. Jeg kan også sagtens forstå, at mange fra disse lande gerne vil have de job i f.eks. landbruget og på minkfarme, som danskerne ikke ønsker. De får en væsentlig højere levestandard, bedre faciliteter på arbejdspladserne og stor social sikkerhed her i landet, end hvor de kommer fra.

Rasmus Norup har ret i, at det handler om prioritering. De fleste har mulighed for at skære ned eller ændre et eller andet sted. Det kunne være på fastfood, cigaretterne eller alkohol osv. Jeg har også oplevet eksempler på forældre, som bruger flere tusinde kroner på tatoveringer, men så har de ikke råd til at holde børnefødselsdag eller lade barnet eller børnene gå til sport.

Da jeg bor i Bethaniagade taler jeg ind i mellem med et par af de fast brugere af varmestuen. Som en af dem tørt fastslår, når branderten ikke er alt for stor, »så bruger jeg nok mine penge forkert, for når jeg har nogen, så havner langt de fleste på 7 Eleven-tankstationen eller Fakta til alkohol«.

De sociale ydelser, herunder kontanthjælpsydelsen, er på ingen måde for lave.

Ordet er ditMere Debat