Tip os log ind
Karl Højhus Jeppesen.

Konservative i Herning 100 år med tro på fremtiden

13. maj 2019, 12.00

KONSERVATIVE Vi har i længere tid arbejdet på at finde stiftelsesdato for Konservative Herning. Vi har i den forbindelse været langt omkring, inden vi endelig fik oplyst, at vores vælgerforening er stiftet den 25. februar 1918 på et møde på Højskolehjemmet i Herning.

Landstingsmand Emil Georg Piper var til stede ved stiftelsesmødet i Herning. Emil Georg Piper var i 1915 en hovedkraft i dannelsen af Højres arvtager Det Konservative Folkeparti og han var partiets første formand.

Det glæder mig, at vi efter længere tids søgning nu endelig kender stiftelsesdagen på vores 100 årige Konservative Partiforening i Herning. Hvis man har klaret den bedrift at leve i 100 år, er det nok fordi man har gjort et eller andet rigtigt i livet. Man har sikkert nogle gode gener, men man har også forvaltet sine muligheder og levet sundt, for ellers var man jo ikke nået så langt - det er almindelig logik.

Det Konservative Folkeparti har en lang historie, som går over 100 år tilbage. Storhedstiden var under Poul Schlüter, som alle konservative med stor stolthed kan se tilbage på.

Hvorfor har Det Konservative Folkeparti så eksisteret så længe? Fordi Danmark og danskerne har brug for et parti med ægte konservative værdier. Det Konservative Folkeparti har blandt andet i kraft af sin lange historie en samlet politik, der omfatter alle de væsentlige samfundsanliggender. Fremtidens mange store udfordringer nærmest skriger efter sunde, borgerlige konservative løsninger.

I jubilæumsåret 2018 havde vi i Konservative i Herning den store ære, at vi på Landsråd 2018 i København blev nomineret til »Årets vælgerforening« blandt 98 vælgerforeninger i Det Konservative Folkeparti sammen med to andre konservative vælgerforeninger fra Kerteminde og Aabenraa.

I forbindelse med nomineringen sagde Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape blandt andet: "Konservative i Herning bliver nomineret for jeres ihærdige og kontinuerlige indsats for at blive hørt og set, særligt i den lokale avis Herning Folkeblad, hvor I har blandet jer i lokale debatter og skrevet indlæg og artikler så ofte, at den almindelige borger i Herning og omegn har troet, at I allerede sad i byrådet for Herning Kommune. Jeres hårde arbejde bar frugt, det kunne vi se til kommunal- og regionsrådsvalget, hvor I formåede at gå fra nul til flere byrådsmedlemmer. I er et godt bevis på, at man sagtens kan få indflydelse, også selvom man ikke sidder i byrådet.

Nomineringen til »Årets vælgerforening« i 2018, var anden gang i perioden 2016-2018, idet Konservative i Herning også blev nomineret til »Årets vælgerforening« på Landsråd 2016 i Herning.

Fra Konservative i Herning vil vi ikke lægge skjul på, at vi er meget glade og stolte over nomineringen som »Årets vælgerforening« i 2018 og 2016 i Det Konservative Folkeparti. Vi betragter det som et meget stort og værdifuldt skulderklap for vores fælles bestræbelser på, at få et godt og positivt valgresultat ved kommunalvalget i Herning Kommune.

Med tak for den meget store opbakning i de seneste 100 års forløb, ønsker Konservative i Herning hermed alle en god og positiv sommer samt alt muligt held og lykke i årene fremover.

Vi glæder os over, at vi bevæger os stille og roligt i den rigtige retning og fremad igen.

Ordet er ditMere Debat