Tip os log ind
M.C. Hansen giver koncert i Tjørring Kirke, Pedersgårdvej 149, fredag aften 14. juni.
Foto: Pr-foto

Koncert fuld af fortællinger

Prisvindende singer-songwriter giver koncert i Tjørring Kirke - som et musikalsk kip med hatten til Jens Vejmand
12. juni 2019, 10.31

Tjørring Det er de gode historier med finurlige detaljer og storhed i det små, der er i fokus, når den prisvindende danske singer-songwriter M.C. Hansen med det borgerlige navn Mads Christen Hansen går på scenen.

Den garvede sangskriver, sanger og guitarist har indtil nu skrevet og sunget på engelsk, men på det nye album »Alter Ego Ego Alter«, der udkom i maj, får fortællingerne lov til at folde sig ud på dansk, oplyses det i en pressemeddelelse.

Og når M.C. Hansen giver koncert i Tjørring Kirke fredag aften 14. juni, er hans valg af spillested langt fra tilfældigt. I sin sang »En skønne dag« har han gemt en musikalsk og poetisk reference til Jens Vejmand, der ligger begravet på Tjørring Kirkegård.

En tale der gav genlyd

Faktisk er der flere lag i den fortælling. Der er et stykke amerikansk folklore. Der er et kip med hatten til Jens Vejmand, hvis historie digteren Jeppe Aakjær fortalte i et digt i 1905, som Carl Nielsen satte musik til i 1907 - og som i 2006 kom med i Danmarks Kulturkanon og blev kaldt for »socialrealisme for fuld udblæsning«.

Og sidst, men ikke mindst, er sangen historien om M.C. Hansens egen morfar, der gik med post på den samme rute i 42 år og døde midt i en sætning i sin egen guldbryllupstale.

M.C. Hansen glæder sig rigtig meget til at spille i Tjørring Kirke. Både fordi der er et historisk vingesus i at spille særligt dén sang der, men også fordi han havde en helt særlig oplevelse i Tjørring Kirke i efteråret.

- Jeg kom forbi en dag for at se kirken på vej hjem fra en koncert. Der var åbent, men der var ikke et øje. Så jeg satte mig til at spille på min guitar for at mærke den særlige akustik i kirkerummet. Pludselig var der gået to timer, uden at jeg havde lagt mærke til det. Det var dér, jeg fik idéen om en koncert i Tjørring Kirke. Derudover holder jeg generelt meget af at spille i Danmarks små afkroge frem for de store, etablerede scener. For det er jo derude i virkeligheden, almindelige mennesker er og lever og har deres dagligdag, siger M.C. Hansen.

M.C. Hansen

M.C. Hansen har vundet flere priser - blandt andet blev han Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017. Når han går på scenen med sin guitar og sin faste makker Jacob Chano på harmonium og klaver, er nøgleordet nærvær.

Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og countrymusik til dansk historiefortælling a la Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen.

M.C. Hansen leverer alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor. Han har spillet og skrevet musik, siden han var 18 år og udgivet syv album i eget navn.

Ordet er ditMere Kultur