Tip os log ind

Kommunen mangler borgere

Ringkøbing-Skjern Kommune vil markedsføre sin østlige del for at få flere tilflyttere
12. januar 2014, 07.13

Hvis stagnationen i befolkningstallet i Ringkøbing-Skjern Kommune skal vendes, skal der satses på udvikling af den østlige del af kommunen, hvor de store mejerier og det kommende storsygehus i Gødstrup kan skabe vækst.

Det var det oplæg, som kommunens økonomi- og erhvervsudvalg i tirsdags drøftede tirsdag på baggrund af et initiativ fra Videbæk.

Baggrunden er, at Ringkøbing-Skjern Kommune har vedtaget en vækstpolitik, der skal skabe øget bosætning i kommunen frem mod 2017.

Befolkningen svinder

Kommunen står over for en stadig mere negativ befolkningsudvikling og en tilbagegang på 300-500 borgere årligt, fordi færre nye borgere end tidligere vælger at slå sig ned i kommunen, samtidig med at mange unge vælger at flytte væk - primært for at tage en uddannelse.

Derfor vil kommunen nu markedsføre de mest oplagte områder over for mulige tilflyttere, og her er storsygehuset i Gødstrup med 4000 ansatte oplagt. Det åbner medio 2017.

Pilotprojekt

Der skal igangsættes et pilotprojekt omkring markedsføring af kommunens østlige del med udgangspunkt i bosætningsområderne Videbæk, Spjald, Vorgod-Barde, Fjelstervang og Troldhede.

- Vi støtter initiativet, hvis der også kan skaffes penge andre steder, siger borgmester Iver Enevoldsen (V), som dog gerne vil vide, hvordan initiativet forankres i lokalsamfundet.

Kommunen stiller med 300.000 kroner til projektet.

 

Ordet er dit