Tip os log ind

Komiske Steenberg

03. juni 2019, 10.30

FOLKETINGSVALG Mange husker sikkert Irakkrigens Komiske Ali, informationsministeren, som sad på tv og benægtede eksistensen af det, vi alle sammen kunne se i baggrunden af billedet.

Nu har den danske valgkamp fået sin egen udgave af Komiske Ali. Det er den radikale (radikaliserede?) Andreas Steenberg, som den 20. maj skrev følgende under overskriften »Grænsekontrollen er falsk tryghed«:

»Politiet er blevet udstationeret til den dansk-tyske grænse, hvor deres fornemste opgave er at tjekke pas på Fleggaards stamkunder. (...) Den hyppigste grund til, at politiet skrider ind ved grænsen, er trailere med overlæs. Og ikke en eneste asylansøger er blevet afvist ved grænsen«.

Det platte forsøg på at være morsom blev allerede fire dage senere indhentet af virkeligheden, for den 24. maj skrev Herning Folkeblad om udgifterne ved grænsekontrollen og citerede Inger Støjberg for bl.a. følgende:

»Det kommer ikke bag på mig, og jeg vil sige, at det er hver en krone værd. I den periode (fra 2016) er der over 7000 mennesker, der er blevet afvist og ikke har fået lov til at rejse ind. Der er konfiskeret over 800 våben, og der er fanget en terrorist, der for nylig er dømt for planer, han havde om at udøve terrorisme i Københavnsområdet.« (Desuden er der fanget 334 menneskesmuglere, ifølge DR).

Andreas Steenbergs lokale supporter, Troels Johansen, skrev 27. maj: »Han er kendt som en seriøs og troværdig politiker. Han er ikke den højest råbende; til gengæld den hårdest arbejdende.«

Dagen efter, den 28. maj, var Troels Johansen der igen med en ny anbefaling af Andreas Steenberg: »Man kan regne med det, han siger. Man kan stole på ham.«

Troels Johansens påstande kan der nu sættes alvorlige spørgsmålstegn ved. Det ser tværtimod ud til, at Andreas Steenberg er så fastlåst i sine monomane ideologiske tvangsforestillinger, at han ikke er i stand til at forholde sig seriøst til den virkelighed, vi lever i.

Og atter en gang kan man konstatere, at Troels Johansens viden om samfundsforhold er noget mangelfuld, når han kan omtale Andreas Steenberg som én, man kan stole på og regne med.

Hvis nogen absolut ikke kan lade være med at stemme på en person på liste B på onsdag, bør man i det mindste finde en anden end Andreas Steenberg at sætte krydset ved.

Ordet er ditMere Debat