Tip os
  • 1/: Familiens yngste, Felix på toethalvt, har lige en hyggestund i husets stue, der ligger i åben forbindelse med køkken-alrummet. Gennem årene har parret samlet det interiør sammen, som de kunne se for sig, de gerne ville have, den dag de ville stå i et hus. - Det er vigtigt for mig at gå rundt og finde det, jeg godt kan lide. Det betyder noget, at det, du omgiver dig med, er noget, man kan lide, siger Marianne Søndergaard. Her har familien blandt andet indrettet stuen med en sofa fra Ejlersen og en kobberlampe fra Tom Dixon, der er et flot supplement til det lyse hjem.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Boligen på Spinkebjerg byder på masser af fine elementer, der skaber hygge. Som eksempelvis her på køkkenbordet.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Ovenlysvinduerne, som er fra Velux, giver et helt fantastisk lys i rummet - og så fungerer de samtidig som udluftningskanal. Åbningen mellem stue og entré kan lukkes af med en skydedør. Dermed kan man byde gæster indenfor til et åbent hjem, men samtidig skabe intimitet, hvis man sidder og slapper af i sofaen, ved at lukke til.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Lige så snart solen er der, mærker vi det - det varmer, fortæller Marianne Søndergaard om det store vinduesparti ud mod haven. Det var hendes idé, at huset skulle have store vinduer med sort vinduesramme. Det har nærmest gjort, at udsigten fungerer som et indrammet maleri. I øvrigt er alle vinduer og døre fra Rationel.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Køkkenet er fra Svane og holdt helt i hvidt for at gøre det så neutralt som muligt. I øvrigt går stilen igen i badeværelserne for at holde den røde tråd. I husets gamle planløsning lå det et nordvendt, lille værelse. Nu har familien flyttet det ud i det et stort køkken-alrum, så det er en del af husets hjerterum.
    Foto: Henrik Ole JEnsen
  • 1/: Gulvene i huset er gennemgåede. Det er vedligeholdelsesfrit polyurethan, som er et blødt materiale, og så er det holdt i en hvid tone. I øvrigt er der gulvvarme overalt.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Renoveringen af huset betød blandt andet, at det fik et nyt tag af tagpaplister, ligesom facaden fik zinkbeklædning på dele af facaden samt på gavlene. Her er vi ved villaens fordør.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: De store belægningssten, der omkranser huset, flyttede Morten Brinch Jensen selv fra indkørslen og om på huset. 72 ton blev det til, hvilket har givet familien en stor terrasse.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Villaen på Spinkebjerg ligger på en skrånende grund, der er godt 1500 kvadratmeter. Haven er familien i fuld gang med at tage hånd om.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Længerede nede i haven har familien lagt en terrasse, som vel nærmest kan kaldes en hyggekrog. I øvrigt har familien blandt andet planer om at opføre et anneks i haven.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Her er vi i soveværelset, som har eget badeværelse. Et af kendetegnende ved villaen er de meget lyse rum, men det er et helt bevidst valg: - Mange sagde i starten, at her godt nok var hvidt, men det giver plads til at fylde op, som du har lyst, siger Marianne Søndergaard.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Udestuen blev først bygget på for et år siden, da familien fandt ud af, at man ikke fik nok udnyttelse af den store terrasse. Det gør man til gengæld i udestuen, hvor man kan opholde sig året rundt.
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: I badeværelset kan man lige stå og nyde udsigten, mens man børster tænder - eller tager sig et karbad.
    Foto: Henrik Ole JEnsen
  • 1/: Marianne Søndergaard og Morten Brinch Jensen faldt for beliggenheden, da de oplevede 70'er-villaen på Spinkebjerg. Et halvt år efter, de overtog nøglerne, kunne de efter en omfattende ombygningsproces træde ind i deres drømmehjem.
    Foto: Henrik Ole Jensen

Klassisk 70'er-villa forvandlet til drømmehjem: Med i kapløb om fin pris

Marianne Søndergaard, Morten Brinch Jensen og arkitekt Jan Christoffersens renovering af huset på Spinkebjerg i Gjellerup er med i kapløbet om at løbe med Renover Prisen - altså at blive kåret som Danmarks bedste renoveringsprojekt. Kig med indenfor her
24. april 2018, 06.13

Det gule murstenshus ligger så fint - lige der for enden af stikvejen på Spinkebjerg i Gjellerup - på den godt 1520 kvadratmeter store, skrånende grund med...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind




Mere Gjellerup