Tip os log ind
Blåhøj Kirke lukker for en længere periode i forbindelse med et større renoverings- og ombygningsprojekt.

Kirke lukker

21. december 2018, 11.15

blåhøj Kirkegængerne i Blåhøj og omegn får i det kommende år lidt længere, når de om søndagen skal i kirke. Blåhøj Kirke lukker nemlig fra starten af det nye år i forbindelse med en omfattende renovering, der vil strække sig over otte måneder.

Efter planen vil kirken genåbne i begyndelsen af september. Det er Viborg Stift, der endelig har givet sin godkendelse til renoveringen.

Idéen ligger helt tilbage til 2011, og den overordnede tanke bag projektet er at skabe et mere fleksibelt kirkerum, så det kan møbleres alt efter anledningen. Det betyder blandt andet, at en del af bænkene vil blive skiftet ud med stolerækker. Desuden skal døråbningen mellem skib og tårnrum gøres bredere, så der bliver mulighed for at udvide kirkerummet ved at åbne ind til tårnet, når der er behov for det.

På førstesalen i tårnet bliver der indrettet mødelokale og tekøkken, som kan benyttes til diverse arrangementer. Tårnets nederste etage er desuden tænkt som undervisningslokale, kirkekaffe og lignende.

Det er aktitekt Thomas Meedom-Bæch fra Viborg, der er arkitekt på projektet.

I hele byggeperioden vil Blåhøj Kirke være lukket.

De kirkelige handlinger vil i stedet finde sted i Filskov Kirke, og der indsættes kirkebil efter behov ved henvendelse til Frydensbjergs Taxi.

Ordet er ditMere Brande