Tip os log ind
Det er en kampvogn som denne, herningenserne i dag kan se. Arkiv
Foto: Henrik Ole Jensen

Kampvogn rykker ind i Herning

Jydske Dragonregiment kører lørdag middag en af de topmoderne Leopard 2-kampvogne ind i Østergade som en del af en støttefest
29. oktober 2011, 11.11

Herning får lørdag middag besøg af en fuldt funktionsdygtig Leopard 2-kampvogn af samme type, som i øjeblikket bruges i Afghanistan.

Det er Østergadeforeningen som har skaffet det militære køretøj til byen til lørdagens støttefest for Familienetværket "Støt vore soldater", som på dagen får en del af værtshusenes omsætning.

Panserpatron

Herning kommune har givet tilladelse til, at den 63 tons tunge kampvogn kan stilles op i gågaden. Her får interesserede lejlighed til at oplevede det militære isenkram på nærmeste hold, hvilket også indbefatter en tur ind i kampvognen, som betjenes af fire mand fra Jydske Dragonregiment i Holstebro.

En Leopard 2 er udstyret med fire typer 120 milimeter ammunition, hvoraf den heftigste er en panserpatron af hårdt presset stål.

Ni meter

Der er termisk sigtet - altså en natkikkert - og meget andet topmoderne udstyr i maskineriet, der med sine 1500 hestekræfter kan køre 70 kilometer i timen på landevej og omkring det halve i kuperet terræn - og skyde præcist samtidig.

Selve vognen er ni meter lang, når kanonen peger fremad - og 3,81 meter bred, så den kommer til at fylde godt i gadebilledet.

Ordet er dit