Tip os log ind
Motorvejsbroen mellem Lind og Herning.
Foto: Kim Hansen

Kamera-overvågning sat op ved motorvejsbro i Lind

Så er der kommet kameraer til motorvejsbroen i Lind
11. oktober 2018, 07.06

LIND Der skal være videoovervågning ved broen, der fører over Messemotorvejen ved Lind. Der er - nok kun som en midlertidig placering - lige nu en kæmpe betonklods med tilhørende kameraer midt på cykelstien fra Herning mod Lind.

Rigspolitiet har overfor Herning Folkeblad bekræftet, at man inden 1. november vil have opsat kameraer på 30 vejbroer over hele landet. Nogle af disse kameraer vil være markeret med skiltning, andre vil være skjulte, lød det fra Rigspolitiet - og her må man i den grad konstatere, at overvågningen i Lind ikke kommer til at høre til de skjulte. Ud over det fem-syv meter høje videostativ er der på begge sider af motorvejsbroen opsat skilte, der fortæller, at man her videoovervåger broen.

Overvågningen af de danske motorvejsbroer blev besluttet af justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i november sidste år - her meddelte han, at man ville sætte kameraer op ved broer på udvalgte strækninger. Beslutningen kom efter en episode i august 2016, hvor en tysk families bil blev ramt af en 9,5 kilo tung betonflise, der blev kastet ned fra en motorvejsbro på Fyn.

En 33-årig tysk kvinde omkom, mens hendes 36-årige mand blev livsvarigt skadet. Parrets femårige søn slap uskadt.

Den endnu uopklarede episode førte til endnu flere episoder med stenkast fra broer - også i Midt- og Vestjylland.

Ordet er ditMere Lind