Tip os log ind
Til julefesten i Den Gule Bygning kan man se, hvad bygningens brugere går og laver til daglig. Her bliver deres ting udstillet, og nogle af tingene er til salg, så der er mulighed for at finde en julegave til sig selv eller andre.
Foto: Tom Laursen

Julen flytter ind i Vildbjergs gamle skole

Den traditionelle juledag i Den Gule Bygning er igen i år slået sammen med Arkivernes Dag, men først skal skolegården indvies
20. november 2018, 08.53

VILDBJERG-TIMRING-SKIBBILD-NØVLING På lørdag bliver det atter jul i Den Gule Bygning i Vildbjerg, hvor brugerudvalget for syvende år i træk inviterer til julehygge. Arrangementet er igen i år slået sammen med markeringen af Arkivernes Dag for lokalarkiverne i Vildbjerg, Timring og Skibbild-Nøvling.

Dagen bliver indledt med en indvielse af skolegården, som har fået en ansigtsløftning, og i den forbindelse vil der desuden være afsløring af en ny skulptur, som er udført af kunstneren Herluf Dahl, der også selv vil være til stede.

Derefter lover arrangørerne, at Den Gule Bygning vil emme af julehygge, -sange og -fortællinger.

Og ligesom tidligere vil adskillige kravlenisser dukke frem hist og pist, hvor det så for gæsterne gælder om at finde ud af, hvor mange der er, hvilket kan kaste en lille præmie af sig, hvis man rammer rigtigt.

Tema om tekstil

Både »Torsdagsholdet« og »Malerpigerne« vil udstille deres ting på første sal, hvor Røde Kors også åbner deres café med gløgg, æbleskiver, kaffe og te i det store mødelokale.

Desuden vil »Nørklerne« vise, hvad de har nørklet med, og i kælderen er togene sat på skinner i Trehøje Modeljernbaneklub, hvor nisserne også er flyttet ind.

I stueetagen inviterer Kunstforeningen Trehøje til udstilling, og de tre lokalarkiver markerer Arkivernes Dag med en udstilling under temaet »Den lokale tekstilindustri«. Her finder man også arkivernes nye årsskrift med stof fra alle tre byer.

Senere lægger autografmuseet rum til en fortælletime om tekstilindustrien, hvor arkivmedarbejdere samt tidligere ansatte ved MP Strik og Jørli fortæller om disse to virksomheder og deres betydning for lokalområdet.

Julefesten i Den Gule Bygning er for alle, og der er gratis adgang. Arrangementet bliver traditionen tro afsluttet i det store mødelokale med julesange, musik af Ellen Haunstrup og en julehistorie fortalt af Kirsten Kristoffersen.

Ordet er ditMere Vildbjerg