Tip os log ind
Ikast Kirke.
Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast Kirke mangler besøgsvenner

Der er ekstra pres på besøgstjenesten ved Ikast Kirke, som efterlyser rigtige mænd og kvinder
12. juni 2019, 13.42

Ikast I januar 2019 bortfaldt Ikast-Brande Kommunes tilbud om klippekort til ældre. Klippekortsordningen betød, at ældre kunne få besøg og hjælp fra en hjemmehjælper nogle gange om året, og at det var den ældre, som afgjorde, hvornår og hvad der var behov for hjælp til.

- De sidste måneder har jeg oplevet et ekstra pres på besøgstjenesten og hyppige opkald fra pårørende til ældre medborgere med ønsket om en besøgsven for en ældre, fortæller koordinator for besøgstjenesten ved Ikast Kirke Jens Erik Skals i en pressemeddelelse.

Han har flere gange oplevet, at der er blevet henvist til den bortfaldne klippekortsordning, og at der nu er et øget behov for frivillige i besøgstjenesten.

Jens Erik Skals efterlyser nu rigtige mænd og kvinder, da der viser sig at være en gruppe mænd, som har behov og ønske om en mandlig besøgsven.

- Rigtige mænd og kvinder, som via et ugentligt besøg, kan tage den gode samtale eller en gåtur eller et spil og på den måde vil gøre en ældre glad og gøre en stor forskel for en, som savner nærvær og som måske ikke har børn, børnebørn, venner eller andre omkring sig, siger koordinatoren.

Ældrerådet er bekymret

I forbindelse med afskaffelsen af ordningen frarådede Ældrerådet på det kraftigste, at klippekortene blev afskaffet. Besparelsen vil ramme den svageste gruppe borgere, som i forvejen er afhængig af andres hjælp, lød det.

Ikast Kirkes Besøgstjeneste formidler besøg til ældre, enlige og ensomme mennesker, der enten bor privat eller på plejehjem.

På besøgene kan man samtale, spille et spil, læse en avis eller en historie, og der kan ofte være behov for at besøgsmodtageren får en tur op i byen, som regel i kørestol.

Ordet er ditMere Ikast