Tip os log ind
De tre piger fra 7. årgang på Vildbjerg Skole er i landsfinalen i konkurrencen »Design for Change«, som tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Fra venstre er det: Marie Boelskifte, Mathilde Dahl Nielsen og Camilla Østergaard Drost.
Foto: Privatfoto

I finalen for at gøre en forskel

Tre piger fra Vildbjerg Skole vil forandre verden med kasserede førstehjælpsartikler
08. april 2019, 14.31

VILDBJERG På onsdag 10. april drager tre elever fra Vildbjerg Skole til Skolemessen i Aarhus for at deltage i landsfinalen i den verdensomspændende innovations- og entreprenørskabskonkurrence »Design for Change«.

De tre elever er Marie Boelskifte, Mathilde Dahl Nielsen og Camilla Østergaard Drost fra 7. årgang. De har sammen med de øvrige elever på skolens fordybelseshold i »Innovation og entreprenørskab« arbejdet med »Design for Change«.

Her har eleverne i grupper arbejdet med projekter, der skal kunne gøre en forskel i forhold til en udfordring i verden, og de tre piger har sat fokus på emnet »First aid for all« - altså førstehjælp til alle.

På vej til Vatikanet

Pigerne har erfaret, at der med jævne mellemrum bliver kasseret en masse førstehjælpsartikler fra landets lægeklinikker og sygehuse, når engangsmaterialet passerer udløbsdatoen, men som pigerne siger: »Plaster og bandage kan da ikke blive for gammelt.«

Pigernes mål har været at finde en metode til at indsamle det kasserede engangsmateriale, systematisere pakningen af førstehjælpskasser og få det sendt til dårligere stillede områder i verden.

Skulle pigerne være så heldige at vinde landsfinalen i Aarhus, så får de mulighed for at rejse til Vatikanstaten og deltage i et innovationsarrangement sammen med cirka 4000 andre børn fra det meste af verden.

Ordet er ditMere Vildbjerg