Tip os log ind
  • 1/: Emilie Emborg Holm, 18 år, STX: - Naturligvis fylder kulturforskellen meget. Men at se børn så udfordrede, som alligevel er glade hele tiden, var meget livsbekræftende. Jeg vil gerne arbejde som frivillig på et børnehjem i mine sabbatår, og jeg har allerede besluttet mig for, at det skal være på et børnehjem i Kenya. Vores rejse til Tanzania har givet mig en endnu større lyst til at være frivillig i fremtiden, og nu har jeg bare lyst til at komme af sted igen. Det at se tingenes tilstand med sine egne øjne frem for gennem en fjernsynsskærm efterlader et helt særligt indtryk. Efter mine sabbatår er planen derudover at læse til medicin, så jeg kan blive udstationeret for Læger uden Grænser. De mangler akut-læger, og det ligger helt i tråd med mine drømme, som på den måde kan kombineres. Rejsen har dermed både givet mig en stor oplevelse, men den har også åbnet op for, hvad jeg skal lige efter gymnasiet, og hvas jeg forventer at læse rent uddannelsesmæssigt, og hvad jeg vil beskæftige mig med i mit arbejdsliv. ?
    Foto: Henrik Ole Jensen
  • 1/: Stine Kempel, 18 år, STX: - Vi var på et kvindecenter, hvor udsatte kvinder fik et kursus i at sy. Derudover lærte de engelsk og fik også en symaskine. Det var fedt at opleve, og det gjorde indtryk. Jeg vil også fremhæve en ret mærkelig oplevelse, der hedder »dynamite fishing«. Det gik ud på, at fiskerne lavede deres egne bomber og smed i vandet. Eksplosionen medførte så, at fiskene døde og lå i vandoverfladen og lige til at fange. Det medfører bare også store skader på eksempelvis koralrev, det er en udfordring, de slås med i Tanzania. Det var lidt vildt.
  • 1/: Alberte Yolanda Woetmann, 18 år, STX: - Vi var ude og hjælpe lokalsamfundet under det, der hedder »service cleaning«. Det går blandt andet ud på frivillige projekter, og det gjorde indtryk at være en del af. Jeg vil også fremhæve vores safaritur. Man må sige, at de i Tanzania har noget storslået natur.
  • 1/: Mathilde troelsen, 18 år, IB: - Jeg er også nødt til at nævne de kulturelle forskelle, der er mellem Danmark og et land som Tanzania. Samtidig har det påvirket mig meget at opleve deres skoler. Der kunne være 100 elever og nogle gange flere i et lokale. Det ser man i hvert fald ikke herhjemme.
  • 1/: Sarah Hussein, 19 år, IB: - Det var vildt at opleve deres forhold til religion. De er meget religiøse - og det kunne vi også mærke ude på skolerne. Hele rejsen husker jeg som noget særligt, og det hele var en stor oplevelse.
  • 1/: Daniels Prokopovics, 18 år, IB: - Jeg husker åbenheden hos dem alle sammen. De har en eller anden tilgang til, at der er mere i livet. De er imødekommende over for fremmede, og de er imødekommende over for troen på mennesker, men også især troen på Gud. Det var interesant at opleve.

Hvad husker du særligt fra rejsen?

09. februar 2019, 11.04

...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Ikast-Brande