Tip os log ind
Kommunalvalg falder altid hvert fjerde år i november. Rundt om i landet må kandidater stå og fryse på diverse regnfyldte, halvmørke og forblæste gågader. Men ikke i Ikast. For her har gågaden været overdækket siden 1992. Derfor behøvede hverken den konservative politiker Vibeke Birk eller journalist Kim Kristensen at have tyk vinterfrakke på.
Foto: Henrik Øster-jørgensen

Husker du valgkampen 2005?

Folkebladets arkiver gemmer på mange gode minder fra Ikast Strøgcenter
07. juni 2017, 10.32

Ikast I disse dage fejres 25-årsjubilæet for Ikast Strøgcenter. Takket være overdækningen af byens handelsgade har der kunne holdes mange arrangementer året rundt - uanset vejret på den anden side af glastaget.

Redaktionen har kigget i arkiverne og bringer her i jubilæumsugerne et lille udsnit fra livet i Strøgcentret.

16. november 2005 var der dømt valgkamp om pladserne i byrådet. Som ved alle andre gange, der skal fiskes stemmer, er Ikast Strøgcenter et oplagt sted at opholde sig. Her er tørvejr og en solid strøm af mennesker.

Dengang lå Herning Folkeblads Ikast-redaktion i det overdækkede strøgcenter. Strategisk godt placeret i forhold til ikke at behøve overtøj, og for at besøge pølsevognen på den anden side af gaden.

Billedet her er taget ud for redaktionen på Strøget 5 af Henrik Øster-Jørgensen, der dengang var journalist i Ikast.

Nu slår slår han sine folder som avisens kulturredaktør med base i Herning.

»Øster« stod klar med kameraet og en lidt for kraftig blitz. Han fik foreviget kollegaen Kim Kristensen i selskab med den konservative kandidat Vibeke Birk.

Det er før set i valgkampe, at kandidaterne deler alt balloner, bolcher og blomster ud til potentielle vælgere.

Vibeke Birk medbragte en lille flaske med hjemmebrygget snaps, som her blev overrakt til Kim Kristensen.

Vibeke Birk fik stemmer nok til genvalg i byrådet. Her sad hun perioden ud for de konservative, og derpå lod hun sig pensionere fra politik.

Troede vi.

For måske har valgplakaten bag hende på billedet sat sig i hukommelsen. I hvertfald stiller hun op til det kommede byrådsvalg - og denne gang som kandidat for Venstre.

Ordet er dit