Tip os log ind
Doris Kjeldsen fra Vildbjerg er hønemor til den hæklede høne, Hope, som hurtigt er blevet populær. Hønsesalget skaffer penge til familier i verdens fattige lande.
Foto: Pr-foto

Hønsehækleri for fattige familier

Vildbjerghønen Hope tjener penge til Folkekirkens Nødhjælp
27. marts 2018, 17.54

VILDBJERG En hæklet høne fra Vildbjerg er blevet en stor succes hos webshoppen legeakademiet.dk i Hørsholm.

Der er tale om hønen Hope, der blev udklækket som en idé sammen med Folkekirkens Nødhjælp og designet af Doris Kjeldsen fra Vildbjerg, som i mange år har været frivillig i netop Folkekirkens Nødhjælp.

Som en lille »indsamlings-gimmick« skulle pengene fra Hope-salget doneres til familier i fattige lande.

Hæklere søges

Men på kort tid blev hønen Hope så populær, at der hurtigt kom over 200 bestillinger, og så kom der pres på hækleriet.

- Der er gået rimelig meget hønseri i det. Det er fantastisk, at så mange vil være med, men vi har da været lidt bekymrede for, om vi kunne skaffe nok høns, derfor leder vi med lys og lygte efter flere hækledamer eller hæklemænd, fortæller Ann Riemer, der sammen med Jane Vestergaard driver legeakademiet.dk.

En efterlysning i webshoppens lokalområde i Hørsholm har dog på få dage givet 50 hæklere, som modtager materialer fra virksomheden. Når hæklerne er lokale, kan de nemt og hurtigt forsynes med ensartede hæklekits, hvor ét kit giver 20 høns. Der efterlyses dog stadig flere hæklere til projektet.

Pengene fra Hope-salget går til Folkekirkens Nødhjælp, som for hver solgt høne kan donere tre rigtige kyllinger til en familie i et af verdens fattigste lande, som for eksempel Bangladesh eller Nepal. Kyllingerne skal give familierne mulighed for at skabe sig en langtidssikret indtægtskilde samt sikre sig selv en mere proteinrig kost.

Ordet er ditMere Vildbjerg