Tip os log ind
Kurt H. Jørgensen er valgt ind i bestyrelsen for Velliv Foreningen.
Foto: Pr-foto

Herningenser valgt ind på tung bestyrelsespost

Kurt H. Jørgensen er nyvalgt til bestyrelsen for forening med næsten 350.000 medlemmer
29. marts 2019, 11.16

Bestyrelse Journalist, forfatter og tidligere politiker Kurt H. Jørgensen med bopæl i Herning er blevet valgt til bestyrelsen i »Velliv Foreningen«, som har knap 350.000 medlemmer.

Velliv Foreningen blev stiftet i 2015 ved en opsplitning af TryghedsGruppen. Formålet med opdelingen var at få én ejer for dem, der har forsikring i Tryg og en anden ejer for dem, der dengang havde en pensionsordning i Nordea Liv & Pension (i dag kaldet Velliv).

Kurt H. Jørgensen sad oprindeligt i repræsentantskabet for TryghedGruppen, og siden 2015 har han siddet i repræsentantskabet for Velliv Foreningen. Nu er han så valgt ind i den syv mand store bestyrelse, hvor Peter Gæmelke er formand.

Kurt H. Jørgensen skal dermed være med til at videreføre processen, hvor Velliv Foreningen efter planen skal være 100 procent ejer af pensionsselskabet Velliv senest i 2021. I dag ejer foreningen 81 procent.

Velliv Foreningen blev i 2015 stiftet med en formue på otte milliarder kroner. Foreningens formål er blandt andet at sikre, at overskud i pensionsselskabet bliver udloddet til medlemmerne og almennyttige formål.

I en kommentar til Herning Folkeblad udtaler Kurt H. Jørgensen:

- For kun fire år siden var pensionsselskabet og dermed mere end 300.000 pensionskunder med til at sende penge ind i en stor nordisk finanskoncern. I år er denne tilknytning løsnet, og det har betydet, at Velliv kan sende 200 millioner kroner tilbage til kunderne i bonus og derudover donere 50 millioner kroner til almennyttige projekter til fordel for mental sundhed. Det er et godt bytte, og jeg er stolt over at have været en del af den transformering.

Ordet er ditMere Erhverv