Tip os log ind
HerningCentret er løbende blevet udvidet og moderniseret, så det i dag har 80 butikker. Nu er centret sat til salg.
Foto: Henrik Ole Jensen

HerningCentret er sat til salg

Få måneder inden centret fylder 40 år, har ejerkredsen besluttet sig for at sælge for at sikre centrets succes på lang sigt
14. februar 2018, 10.19

herning Ejerne af herningCentret har sat det store shoppingcenter i Herning til salg.

Det sker kun få måneder, inden centret kan fejre sin 40-årsfødselsdag, og det sker »for at sikre centrets sucecs på den lange bane«, lyder det i en pressemeddelelse om salget.

- Ejerkredsen er velkendt og respekteret. To af ejerfamilierne har været med i alle 40 år, og Difko-investorerne har været med i 28 år, selv om deres investeringshorisont egentlig kun var 20 år. I ejerkredsen er der derfor enighed om, at tiden er rigtig med hensyn til at sikre fremtidens ejerskab, fortæller Jesper Larsen, som er direktør i Property Partners.

Mange mulige ejere

Han er ansvarlig for at bistå ejerne med salget sammen med det internationale ejendomsmæglerfirma Cushman & Wakefield RED samt advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Det kunne signalere, at vi skal kigge mod udlandet for at finde den kommende ejer.

- Vi starter processen nu, og vi har mange potentielle muligheder både i ind- og udland, forklarer Jesper Larsen til Herning Folkeblad.

Han fortæller, at det kommer til at tage tid at finde en nye ejer, men han ser herningCentret som et attraktivt center at investere i.

- Ejerskab og drift af centre bliver centreret på store investorer, som er meget professionelle, siger Jesper Larsen.

Et moderne center

Siden 1978 har centret haft over 80 millioner besøgende, og det er to gange blevet kåret til det shoppincenter i Danmark, der tilbyder de bedste aktiviteter for de besøgende.

Alene over de seneste fem år er der investeret cirka 100 millioner kroner i centret, så det er et moderne center, der nu bliver sat til salg.

- HerningCentret har investeret i udvikling og har formået at tage rejsen fra indkøbscenter til shopping- og oplevelsescenter, forklarer Jesper Larsen.

Skal udvikle centret

Direktøren fra Property Partners har tidligere stået i spidsen for salget af Rosengårdcentret i Odense.

- Vi er helt bevidste om, at herningCentret spiller en vigtig rolle for handlen og kunderne i Herning-området, og det vil en fremtidig ejer også have et skarpt øje for. Fremtidens ejer vil have en stor interesse i at bygge videre på et godt forhold til lejerne og medarbejderne. Her vil være stor interesse i at fortsætte med at videreudvikle shopping-centret til glæde for byen, butikkerne og kunderne, siger Jesper Larsen.

Han siger dog, at der ikke er aktuelle udvidelsesplaner, men det kommer den nye ejer til at vurdere.

Ordet er dit