Tip os log ind
Eniig oplyser, at strømmen gik i det centrale Henring søndag eftermiddag.
Foto: Pr

Herning uden strøm i en halv time: Biografgængerne fik sort skærm midt i filmen

Strømmen gik i Midtbyen ved 17-tiden. Togene kører atter - dog med forsinkelser
12. august 2018, 18.43

Herning Flere tusinde hustande og forretninger var uden strøm søndag eftermiddag.

Energiselskabet Eniig oplyser, at det var omkring 90 procent af det centrale Herning, der blev ramt. Enkelte steder i Ikast blev også ramt.

I første omgang frygtede el-selskabet at udfaldet kunne vare i to timer, men efter få minutter begyndte strømmen at dukke op igen rundt omkring. Flere steder kom det efter ti minutter. Andre steder var en halv time uden strøm. Eniig oplyser, at de sidste steder skulle få strøm 20.30.

Sort skærm i biffen

Et af de steder, som mistede strømmen var Nordisk Film Biograf i Sølvgade i Herning. Operatør Philip Maximilian Falkenskov-Habicht fortæller, at alle sale gik i sort kort før klokken 17, men at man heldigvis var et af de steder, hvor strømmen vendte tilbage efter ti minutters tid.

Biograffilm vises ikke længere med filmruller, men de seks sale drives af seks computere, og de var ikke vilde med at blive lukket ned på en pludselig og uvant måde, så det tog et kvarter af få dem til at makke helt ret igen.

- Det var lidt bøvl hist og her. Blandt andet ville sal 2 ikke starte med lyd på filmen efter strømafbrydelsen, så den måtte vi genstarte en ekstra gang. Men vi kom i gang igen, og heldigvis varede afbrydelsen ikke længere, end at de næste film, der skulle i gang ved 19-tiden, kunne komme i gang stort set til normal tid. Vi havde lige to sale, hvor vi måtte udsætte starten i fem minutter, fortæller operatøren.

Ingen fodbold på Fox

Strømafbrydelsen ramte også i Østergade. Hos »Fox and Hounds« havde man godt nok strøm, men tv-signalet var væk. Det med strøm var fint, så lyset virkede på stedet, og afkølingen af øllene kunne fortsætte, men de fodboldinteresserede måtte lige kigge på en sort skærm i ti minutters tid.

Arriva oplyser, at strømafbrydelsen også har fået indflydelse på togdriften - her opererer man med 15 minutters forsinkelse på togene mellem Herning og Aarhus.

Eniig nævner ikke noget om grunden strømafbrydelsen på deres hjemmeside.

Ordet er ditMere Herning