Tip os log ind
  • 1/: Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, skønner i et studie fra 2018, at samarbejdsevner bliver en stadig mere vigtig kompetence i erhvervslivet. Dermed er Erhvervsakademi MidtVest foran med deres store fokus på netop samarbejdet og de sociale evner. Men går rektor Henriette Slebsager og skolen for langt? ?
    Foto: Tom Laursen
  • 1/: Sarah Korreborg, Skibbild: - De vil jo gerne udvikle os, så vi ikke bare bliver rotter alle sammen. Vi har blandt andet lært om vigtigheden af at have et åbent kropssprog, og det har overrasket mig meget positivt, siger Sarah Korreborg, som påpeger, at den sociale udvikling helst også skal kunne bruges fagligt. - Jeg ser det som et eksempel på noget konkret, der både kan bruges privat og professionelt. Det kan sagtens forenes.
  • 1/: Sabrine Christensen, Birk: - Jeg føler, det har haft en positiv effekt på det sociale miljø, og det er rigtig dejligt, at vi i klassen også kan ses sammen privat, siger Sabrine Christensen, som dog ikke synes, det er skolens vigtigste opgave at forme hende som menneske: - Det er selvfølgelig en balance. Jeg vil personligt gerne ud og finde arbejde i en bank, og der vil jeg først og fremmest gerne have min faglighed helt på plads.
  • 1/: Charlotte Højberg, Herning: - Jeg ved, der har været snak om, at skolen skulle oprette et helt fag, hvor vi skulle arbejde med empati, siger Charlotte Højberg, som mener skolen burde bruge sin energi anderledes. - Jeg kan generelt ikke se problemet. Jeg føler ikke, det er, fordi vi er super kolde personligheder i hvert fald.
  • 1/: Mads Breum, Hampen: - Vi har haft besøg af flere virksomheder, og de fortæller, at det handler mindre og mindre om viden og mere og mere om det sociale. Hvis du er skide god social, skal virksomheden nok lære dig alt det andet hen af vejen i oplæringen, siger Mads Breum, som derfor er glad for skolens pædagogiske retning.
  • 1/: Line Bech Thøgersen, Hvide Sande: - Jeg synes godt, det kan blive lidt for meget. Men nu var jeg også meget åben i forvejen. Jeg har altid haft det meget naturligt med at tale med og håndtere mange forskellige typer, siger Line Bech Thøgersen, der kritiserer Erhvervsakademi MidtVest for at undervurdere deres studerende en smule.

Herning-uddannelse underviser i at sige »godmorgen«: Er det virkelig nødvendigt?

- Ja, sociale evner er afgørende, mener rektoren på Erhvervsakademi MidtVest i Herning. Til gengæld er de studerende splittede. Læs fem forskellige holdninger ved at bladre i billederne øverst
16. april 2019, 05.45

Uddannelse Godmorgen, goddag, hej, hej. De voksne elever på Erhvervsakademi MidtVest skal lære at hilse ordentligt på hinanden. Det kan nemlig godt knibe en...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Erhverv