Tip os log ind
Den stort anlagte Giro d’Italia-start i Herning og Horsens i maj kastede store sidegevinster af sig

Herning tjente millioner på Giroen

Kommunen investerede 11 mio. - byen fik en meromsætning på mellem 50 og 90 mio. på Giro-starten i maj
17. januar 2013, 16.00

Den stort anlagte Giro d’Italia-start i Herning og Horsens i maj kastede store sidegevinster af sig. Det viser en ny analyse fra VisitDenmark og en rapport fra Copenhagen Business School.

En turismeomsætning på mere end 100 millioner kroner i værtskommunerne Herning og Horsens, heraf de 40 millioner fra internationale turister, er blot et af de tal, der glæder Hernings borgmester Lars Krarup (V).

- Vi har nu i en årrække satset på at skabe oplevelser og omsætning ved at tiltrække store events til vores område. Analysen fra VisitDenmark viser, at den strategi giver rigtig god mening. Også når man ser helt isoleret på den økonomiske bundlinje, siger Lars Krarup.

I alt investerede Herning Kommune cirka 11 millioner kroner i at få Giro-starten til byen.

- Uden at overdrive kan jeg vist godt tillade mig at sige, at det var en rigtig god forretning for både Herning, Horsens og Danmark som sådan, siger Herning-borgmesteren.

I en ny rapport om Giro-afviklingen fra Copenhagen Business School vurderes det blandt andet, at Giro’en skabte en meromsætning alene i Herning på mellem 50 og 90 millioner kroner.

Ordet er dit