Tip os log ind
Professorerne Kristian Sommer Thygesen og Peter Teglbjerg Madsen med rødder i det midtjyske, har sammen med de tre forskerkollegaer Rebecca Adler-Nielsen, Niels Jessen og Chunaram Choudhary modtaget Eliteforsk-priserne 2019. Overrækkelsen stod kronprinsesse Mary og forskningsminister Tommy Ahlers (V) for ved en fest i Operaen i København.
Foto: Søren Kjeldgaard/uddannelses- Og Forskningsministeriet

Herning stærkt repræsenteret ved årets Eliteforsk-prisuddeling

Tre forskere med rødder i det midtjyske er blandt modtagerne af årets forskerpriser
05. marts 2019, 19.12

Forskning Der er stærk midtjysk afsmitning på feltet af unge forskere, der modtager årets Eliteforsk-priser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Både Kristian Sommer Thygesen og Peter Teglbjerg Madsen er blandt de fem, der er blevet anerkendt for deres arbejde med hver 1,2 millioner kroner. Derudover er Birgitte Madsen blandt de 20 ph.d.-studerende, der hver har modtaget et rejselegat på 20.000 kroner.

Kristian Sommer Thygesen trådte sine barnesko i Herning og er i dag professor i fysik ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvor han opfinder nye materialer.

Peter Teglbjerg Madsen fra Timring er professor i biologi ved Aarhus Universitet og har blandt andet brugt flere år på havet for at blive klog på hvaler.

Birgitte Madsen, tidligere Tjørring, forsker i plasmafysik og fusionsenergi ved Danmarks Tekniske Universitet.

En hyldest til de allerdygtigste

Priserne blev forleden uddelt af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) ved et festligt arrangement i Operaen i København.

- Vi hylder de bedste - de allerdygtigste inden for deres forskningsområde. Prismodtagerne arbejder med til at løse store samfundsudfordringer, gøre os sundere og gøre os klogere på os selv og samfundet. Forskerne modtager Eliteforsk-priserne for deres flotte resultater og for deres utrættelige arbejde for at nå resultater trods de forhindringer og omveje, som er et grundvilkår i al forskning, og når man vil skabe noget nyt, siger Tommy Ahlers ved prisuddelingen, hvor omdrejningspunktet for modtagerne spænder vidt - fra bittesmå atomer og proteiner i vores celler til diabetes, hvalers lyde og internationalt diplomati.

Eliteforsk-priserne uddeles hvert år til Danmarks bedste yngre forskere. De hyldes for deres fremragede forskningsresultater, som skaber opmærksomhed om dansk forskning på topplan inden for sundhed, naturvidenskab og statskundskab.

De fem forskere modtager hver 1,2 millioner kroner for deres resultater i forskningen. Millionen er øremærket til deres forskningsaktiviteter, mens de sidste 200.000 kroner er en personlig hæderspris.

Folkebladet bringer de kommende dage portrætter af de tre prismodtagere.

Ordet er ditMere Navne