Tip os log ind
Bisnode peger på, at industrivirksomheder generelt er bedre til at tjene penge end servicevirksomheder, og det er også med til at forklare, hvorfor de jyske kommuner overgår kommunerne på Sjælland. ?
Foto: Tom Laursen

Herning og Ikast-Brandes virksomheder er bedst til at lave overskud

Det er ikke kun i DI's erhvervsmåling, at Herning og Ikast-Brande er bedst. Virksomhederne topper også listen over evnen til at lave overskud
11. oktober 2018, 18.02

Opgørelse Herning Kommune indtager førstepladsen i en opgørelse af, hvor henne i landet andelen af overskudsgivende virksomheder er størst. Naboen Ikast-Brande følger lige efter på andenpladsen.

Opgørelsen bygger på de offentliggjorte regnskabstal for 2017 og er udarbejdet af data- og konsulentvirksomheden Bisnode.

Med hele 75,98 procent overskudsgivende virksomheder indtager Herning Kommune førstepladsen, mens Ikast-Brande Kommune følger lige i hælene med 75,96 procent overskudsgivende virksomheder. Det er en fremgang på henholdsvis 3,4 og 3,6 procentpoint målt i forhold til sidste år, hvor de to midtjyske kommuner også lå helt i top i sammenligningen.

- Man må blot konstatere, at der er et suverænt erhvervsklima i Midtjylland med nogle gode og sunde virksomheder, der formår at lave overskud år efter år. Og succes avler jo succes. Når det går godt for én branche, så breder den positive stemning sig til andre brancher, siger Anders Borg, administrerende direktør i Bisnode, i en pressemeddelelse.

Bestseller trækker op

Opgørelsen fra Bisnode viser også, at der er stor forskel på, hvad virksomhederne i gennemsnit tjener rundt i kommunerne.

Her er Ikast-Brande et godt stykke foran Herning, da en virksomhed i Ikast-Brande i gennemsnit tjente 4,7 millioner kroner i 2017, mens en Herning-virksomhed i gennemsnit tjente knap 1,6 millioner kroner.

Her skal man dog medregne, at der er nogle store Brande-virksomheder som Bestseller, der trækker gennemsnittet godt op. Sidste år tjente Bestseller således 2,5 milliarder kroner før skat.

Det er ikke kun i Midtjylland, at virksomhederne er gode til at lave overskud. Hele 16 ud af de 20 kommuner med den største andel af overskudsgivende virksomheder er jyske. Sorø Kommune med 73 procent overskudsgivende virksomheder indtager en 12. plads i opgørelsen og er således den eneste sjællandske kommune i top 20.

- Det er påfaldende, hvordan de jyske kommuner dominerer listen over andelen af overskudsgivende virksomheder. Det er nok den jyske besindighed, der spiller ind. Virksomhedsejerne trækker ikke flere penge ud af virksomhederne, end der fortsat er plads til et positivt resultat - hellere trække lidt færre penge ud til sig selv og så stadig lave overskud, siger Anders Borg.

Ordet er ditMere Erhverv