Tip os log ind
AU Herning i Birk er det fysiske bevis på, at Aarhus Universitet i forvejen er aktive i Herning. Nu skal samarbejdet styrkes via en formel samarbejdsaftale, som er underskrevet mandag formiddag. ?
Foto: Cristina Reuter / Herning Kommune

Herning Kommune indgår tæt Aarhus-samarbejde

Herning Kommune og Aarhus Universitet har underskrevet en samarbejdsaftale, der skal sikre kommunen viden og arbejdskraft
14. januar 2019, 12.45

Uddannelse I formiddags blev kuglepenne ført til papir, da Herning Kommune og Aarhus Universitet for første gang indgik en formel samarbejdsaftale.

Det var henholdsvis Hernings borgmester Lars Krarup og rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, der skrev under på aftalen, som vil styrke vækst, innovation, samarbejde og uddannelsesmuligheder. Det oplyser Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Rammeaftalen løber frem til 2021, hvor den bliver genforhandlet, og indebærer i første omgang at Herning Kommune og Aarhus Universitet nu formaliserer et i forvejen frugtbart partnerskab. Herning er allerede hjemsted for Aarhus Universitets Institut for Forretningsudvikling og Teknologi og forskellige ingeniøruddannelser. Instituttet har adresse i Birk og omtales i daglig tale som AU Herning.

Kan medføre nye uddannelser

Den nye aftale handler blandt andet om afsøgning af muligheder for nye uddannelser, innovation, vækst og ny teknologi samt at styrke det gensidige kendskab og samarbejde.

- I Herning Kommune har vi en god og lang tradition for at skabe virksomhedsnære uddannelser, ikke mindst på AU Herning. Vi håber, at vi, i samarbejde med AU, kan udnytte den ekspertise til i endnu højere grad at sikre områdets virksomheder den helt rigtige arbejdskraft på det rigtige tidspunkt. Vi ved, at kvalificeret arbejdskraft bliver et helt afgørende konkurrenceparameter for de midtvestjyske virksomheder i årene fremover, og samarbejdet her kan være med til at sikre den arbejdskraft. Kort sagt bliver dette samarbejde til både glæde og gavn for såvel Herning Kommune som Aarhus Universitet, udtaler borgmester Lars Krarup.

Hos Aarhus Universitet ser man også frem til at styrke samarbejdet:

- AU Herning gør det rigtig godt med at uddanne business- og ingeniørdimittender, og vi ser frem til at undersøge muligheden for at etablere flere uddannelser til gavn for erhvervslivet i hele Midt- og Vestjylland. Jeg ser også gode perspektiver i, at vi styrker samarbejdet helt konkret mellem de små og mellemstore virksomheder og universitetet i form af praktikophold og case competitions, som AU Herning allerede har en god tradition for, siger rektor Brian Bech Nielsen.

Ordet er ditMere Erhverv