Tip os log ind

Herning Fremads æresmedlem død: Et struktureret ordensmenneske

22. marts 2019, 17.17

Mindeord Henrik Mikkelsen har på vegne af Herning Fremads bestyrelse sendt dette mindeord over klubbens æresmedlem Knud Axelsen, der er død i en alder af 86 år

Æresmedlem i Herning Fremad Knud Axelsen er gået bort i en alder af 86 år.

Vores tanker og medfølelse går til familien.

Knud spillede selv fodbold som dreng, og glæden ved spillet holdt livet igennem. Specielt fulgte han Herning Fremad, og da ynglingeholdet i 1988 manglede en holdleder, sprang Knud til. Det blev starten på 31 år som frivillig i Herning Fremad, som så også blev kombineret med frivilligt arbejde hos FC Midtjylland.

Knud Axelsen var struktureret og et ordensmenneske udover det sædvanlige.

Som holdleder har Knud aldrig mistet så meget som en drikkedunk eller et stykke tøj.

Med tiden blev Knud klubbens »materialemand«, og han havde altid 100 procent styr på alle materialer og udstyr. Man gik aldrig forgæves til Knud, som altid havde overblik over klubbens grej. Igennem årene har Knud trykt logoer og numre på tusindvis af trænings- og kampsæt - altid klar til første turneringskamp, som den største selvfølge.

Da vi talte med Knuds datter Lene den anden dag, fortalte hun, at Herning Fremad uden tvivl var hans anden familie.

I mange år, specielt efter han gik på efterløn i 1992, havde Knud sin daglige gang i Herning Fremad. Ja, nogle gange traskede han afsted to gange mod klubhuset.

Familien boede tæt på klubben, og en sjov lille vane, Knud tillagde sig, var, at han som regel gik turen igennem skoven og det tætte krat der omgav banerne, og han har fundet hundredevis og atter hundredevis af bolde på de ture. De unge og voksne fodboldspillere i alle aldre, havde nok lidt mindre tålmodighed, med hensyn til at finde bolde, der var skudt ind i skov og krat, end Knud havde. Derfor var det i mange, mange år et særsyn at se ham komme tomhændet frem til klubhuset. Der var som regel altid mindst en bold med ind, og mange gange flere.

Knud vil blive savnet i hverdagens klubbillede. Han kom godt ud af det med alle, og han kunne tale med alle, høj som lav.

Knud Axelsen blev æresmedlem i Herning Fremad i 2004.

Hans interesse lå i at give en hånd med i det praktiske arbejde - det med ledelse og at sidde i udvalg og så videre interesserede ham ikke. Han ville meget hellere sørge for at der var styr på materialerne, og alle i klubben i de mange år, skylder Knud en kæmpe stor tak, for en fuldstændig usammenlignelig og fantastisk indsats for Herning Fremad.

Tak for indsatsen, Knud - vi vil savne dig.

Ordet er ditMere Navne