Tip os log ind
Nu får børnene fra børnehjemmet i byen Moshi i Tanzania mulighed for at iklæde sig tøj fra børnetøjsmærket Lego Wear. Som en del af velgørenhedsprojektet Climb for Charity har 31 danskere nemlig stoppet taskerne med tøj, som de personligt uddeler til børnene.
Foto: Børneulykkesfonden

Herning-firma donerer tøj til afrikansk børnehjem

Kabooki har valgt at gå sammen med Børneulykkes-fonden om at hjælpe udsatte børn i Tanzania
12. januar 2018, 12.26

Velgørenhed På søndag skal en gruppe med blandt andre Herning-triatleten Michelle Vesterby forsøge at bestige Kilimanjaro i Tanzania, der med sine 5895 meter er Afrikas højeste bjerg.

Det sker som en del af velgørenhedsprojektet »Climb for Charity«, som Børneulykkesfonden står bag. Herning-virksomheden Kabooki, der producerer børnetøjslinjen Lego Wear, er også med i projektet og har valgt at donere en større mængde tøj til udsatte børn på et børnehjem.

Børnetøjet skal de i alt 31 deltagere i projektet fragte i deres kufferter og aflevere personligt til børnene på det lokale børnehjem i byen Moshi.

Hos Kabooki siger marketingdirektør Birgitte Holgaard Langer, at man i Herning-virksomheden glæder sig over at kunne hjælpe.

- Vi ser det som en oplagt mulighed at donere dette tøj til børn, som virkelig har behov for det. Tøjet er returvarer fra vores kunder og kan for eksempel have en plet, en søm som er gået op eller lignende. Men tøjet kan sagtens skabe både gavn og glæde hos de kommende modtagere. Vi ser selve ekspeditionen og donationen som en ren win-win - primært og vigtigst af alt for børnene, og derudover er det en ekstra stor tilfredsstillelse for os at kunne følge tøjet helt frem til børnene via dette projekt, udtaler Birgitte Holgaard Langer i en pressemeddelelse.

Vil gøre en stor forskel

Børneulykkesfonden arbejder med at forebygge børneulykker indenfor for Danmarks grænser, men for organisationen giver det god mening at kombinere bestigningen af Kilimanjaro med et besøg på det lokale børnehjem.

- Vi arbejder hver dag med at øge børnesikkerheden hjemme i Danmark, og derfor er det også naturligt for os at gøre noget for børnene i de lokalsamfund, vi besøger. Vi har tidligere besøgt børnehjemmet, og der er ingen tvivl om, at det fine tøj vil gøre en stor forskel der, udtaler Henriette Madsen, som er generalsekretær for Børneulykkesfonden.

Da et tidligere hold fra Climb for Charity besøgte børnehjemmet i Moshi var der leg og bevægelse på programmet. Og netop aktiv leg fylder meget i Climb for Charity-deltagernes bevidsthed, fordi de i projektet samler midler ind til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene, der skaber leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark.

- Når børn er indlagt i længere tid, oplever vi desværre, at mange ikke får bevæget sig nok. Og det kan gå udover både deres fysiske, mentale og sociale udvikling. Med Legeheltene skaber vi muligheden for, at børn kan være børn igen - og vi vil forsøge at gøre det samme, når vi besøger børnehjemmet i Moshi, siger Henriette Madsen.

Deltagerne tager afsted fra Danmark søndag 14. januar, og turen varer i alt 10 dage.

Climb for Charity

Climb for Charity er et frivilligt initiativ af dedikerede, aktive mennesker, der samler penge ind til Børneulykkesfondens arbejde med at skabe sikre rammer for børn i Danmark.

Projektet Climb for Charity startede i 2015, og siden har flere hold af kendte og erhvervsfolk besteget Mont Blanc og Kilimanjaro - til fordel for Børneulykkesfonden.

Med på turen med Climb for Charity er denne gang blandt andre pressefotograf Jan Grarup, triatlet Michelle Vesterby og Vild med dans-vinder Michael Olesen.

Kilde: Børneulykkesfonden

Ordet er dit