Tip os log ind
 • 1/: Her i Ringstedhuset i Den Gamle Bys 1974-bydel skal der ligge fire butikker. Hjørnebutikken bliver slagterbutik, og en stor del af inventaret stammer fra afdøde slagtermester Werner Bessmanns nedlagte slagterbutik i Herning. Vicedirektør i Den Gamle By, Allan Leth Frandsen, er projektchef på den moderne bydel i Den Gamle By, og da han fik et tip om, at slagterbutikken i Herning fra 1953 stod uberørt hen, som den stod, da den lukkede i 1985, meldte han sig på banen. Allan Leth Frandsen har som tidligere herningenser mange forbindelser til Herning, og han er stadig FCM-fan med sæsonkort til stadion.
  Foto: Asger Christiansen
 • 1/: Niels Rahbæk laver en afstøbning af en rigtig medisterpølse i silikone. Den tomme form fyldes derefter med en slags polyurethan, som han efterfølgende maler, så medisterpølsen kommer til at se så naturtro ud som muligt.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Rasmus Vinther er tømrer i Den Gamle By. Her er han ved at sætte de trærelieffer op, som Den Gamle By har overtaget fra Aarhus Håndværkerforenings laugssal. Salen i Den Gamle By får plads til 50 mennesker, og man kan leje den til familiefesten, brylluppet eller konfirmationen.
  Foto: Asger Christiansen
 • 1/: Den smukke Opel GT fra 1969 med Kaj og Andrea i bagruden tilhører Silkeborgparret Dorthe Christensen, der er ved at stige ind i bilen, og Kim Jensen, som sidder på trappestenen. Parret er nogle af de frivillige, der får et opstartsmøde og en madpakke for at tage turen til Den Gamle By og være en del af frilandsmuseets udstilling en gang imellem. Nogle gange er der hele otte veteranbiler i gaden, andre gange som i dag er der kun én. - Det er så fedt, for der holder alle mulige biler. Og folk står med tårer i øjnene. Der er også nogle, der er fuldstændig ligeglade. Især kvinder, siger Allan Leth Frandsen. ?
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Isenkræmmeren er ved at gøre klar til dagens handel. Han er naturligvis ulasteligt klædt i tidens klæder, i modsætning til herren ved siden af, der ser meget nutidig ud. Det er Allan Leth Frandsen, vicedirektør i Den Gamle By.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Et vue ud over Botanisk Have og væksthuset, som ligger klos op ad Den Gamle By i Aarhus. Billedet er taget fra Ringstedhusets første sal.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: I kælderen under et af Den Gamle Bys huse udspiller der sig et helt eget liv. Det er her de frivilliges dragter bliver opbevaret, dragter som er nøjagtige kopier fra den tidsalder, de tilhører, og derfor er det ikke ligegyldigt hvilken vej knaphullerne vender, eller hvordan knuden på tørklædet bindes. Meget af tøjet er uldtøj, som er udsat for møl, og i øjeblikket er mølplagen særlig slem - formentlig på grund af varmen, så der sættes fælder op og gøres rent i en uendelighed.
  Foto: Marianne R. Eskildsen
 • 1/: Så er der serveret. Billedkunstner Niels Damkjær kan andet end at lave billedkunst.
  Foto: Asger Christiansen
 • 1/: Ringstedhuset i fuld figur. Butikker i bunden, laugssal i midten og øverst Bed & Breakfast med brudesuiten.
  Foto: Asger Christiansen

Herning-butik til Den Gamle By

Et lille stykke Herning- og Ikasthistorie har fundet vej til 1974-bydelen i Den Gamle By i Aarhus
12. august 2018, 10.06

I 2010 fortalte Herning Folkeblad historien om afdøde slagtermester Werner Bessmanns slagterbutik på Odensevej i Herning, som var blevet opmagasineret med...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind




Mere Herning