Tip os log ind
Landstræner Åge Hareide (t.h.) var i strålende humør før den afsluttende træning på MCH Arena. Her er det Simon Kjær (t.v.) og assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson (i.m.), der fremkalder nordmandens latter.
Foto: Henning Bagger/ritzau Scanpix

Hareides glade Herning-status

Åge Hareide ser en god udvikling for landsholdet fra hans første besøg i Herning for to år siden og frem til i dag
15. oktober 2018, 18.15

Fodbold 24. marts 2016: Åge Hareide debuterer som dansk landstræner. Det er på MCH Arena i Herning. Danmark vinder 2-1 over Island på to mål af Nicolai Jørgensen. Alle taler om opløftende takter og et friskt, nyt pust til landsholdet.

16. oktober 2018: Hareide og landsholdet er tilbage på MCH Arena i Herning. I morgen gælder det en træningskamp mod Østrig.

Meget er sket, siden landsholdet sidst var i Herning, og udviklingen har været overvejende positiv, mener landstræneren selv.

Det fortalte han på mandagens pressemøde på netop MCH Arena, da han blev bedt gøre status på vejen fra Herning til Herning.

- Vi var nummer 41 på FIFA's verdensrangliste dengang. Nu er vi nummer 10.

- Vi er nået så langt, vi kunne. Holdet har udviklet sig meget spillemæssigt. Der har egentlig ikke været så stor udskiftning i truppen, for vi har hele tiden forsøgt at holde fast i de spillere, der kan gøre noget specielt i kampene. Vi vil gerne stå for positiv fodbold. Vi arbejder stadig med de ting, men processen har været god, vurderer Åge Hareide.

Det er fjerde gang, det danske A-landshold spiller på MCH Arena. I 2008 blev det 1-1 mod Tjekkiet, i 2013 vandt danskerne 2-1 over Norge, og i Hareides debut blev det altså 2-1 over Island.

Altid godt behandlet i Jylland

Landstræneren har intet imod at komme lidt rundt i landet til testkampe og opgør i UEFA Nations League.

- Jeg synes, det er fint at benytte de her kampe til at komme ud til andre stadions. Der var udsolgt i Aalborg, da vi spillede der i marts (mod Chile, red.), og der var næsten udsolgt i Aarhus sidst (mod Wales, red.). Vi føler os altid godt behandlet i Jylland, svarer Åge Hareide direkte adspurgt til kampene i Jylland og specifikt Herning.

Landsholdet er - med undtagelse af vikarlandsholdets nederlag i Slovakiet - ubesejret siden 11. oktober 2016, da Montenegro vandt 1-0 i Parken.

Begge hold vil rotere

Den ubesejrede stime vil landstræneren selvsagt gerne holde i live mod Østrig, men han vil også give chancen til flere af de reservespillere, der ofte må se til, når Hareide sender sin fasttømrede stamme i aktion.

- Kampen er en oplagt mulighed for at se på de spillere, der har været med os i lang tid og trænet godt. De fortjener at få chancen for at vise sig frem. Det vil være sundt for truppen, siger Åge Hareide, som dog ikke lægger op til, at alle stamkræfter skal spares.

Østrig var modsat Danmark ikke til VM i sommer, men alpelandet råder over mange dygtige spillere fra den tyske Bundesliga. Der er 10 spillere fra den tyske klubber i truppen til aftenens kamp, og det endda selv om stjernen David Alaba fra Bayern München har meldt afbud. Det samme har Florian Grillitsch fra Hoffenheim og Marko Arnautovic fra West Ham.

Yussuf Poulsen kan komme op imod hele tre klubkammerater fra RB Leipzig i form af Marcel Sabitzer, Konrad Leimer og Stefan Ilsanker.

- Vi har ikke set så meget på Østrig endnu. Men vi ved, at det er et godt hold, som slog Nordirland i fredags og vandt over Sverige for en måned siden. Jeg er sikker på, at det bliver en god kamp, lyder det fra Åge Hareide.

Der er kampstart i morgen klokken 20.45 på MCH Arena. Opgøret vises direkte på Kanal 5.

Ordet er ditMere Sport