Tip os log ind
  • 1/: Kristian M. Hansen, 73 år: - Lad være med at stifte unødig gæld. Hvis man har en stabil og god økonomi, så giver det mulighed for at invitere fruen med i byen af og til, og man er også forberedt på de uforudsete udgifter. Og så vil jeg råde dem til at give hinanden et godnatkys hver aften og sige: »Tak for i dag, vi har haft en god dag sammen«. Så bliver hverdagen meget nemmere.
  • 1/: Bente Nielsen, 73 år: - Det første, jeg tænker på, er respekt for hinandens gøren og laden, og for hinandens beslutninger. Det er vigtigt at være tolerant, også selvom man ikke altid er enig med hinanden. Og i børneopdragelsen at have afstemt sine holdninger og have respekt for, hvad den anden har sagt til børnene, så man ikke går imod hinandens beskeder.
  • 1/: Kirsten Grønbæk Pedersen, 67 år: - Det er en god idé at være praktisk anlagt: Det er ikke nok at kunne planlægge sit bryllup, man skal også kunne få en travl hverdag til at hænge sammen, når der kommer karriere, fritid og børn. Da kan man undgå mange gnidninger, hvis man sørger for at afstemme sine forventninger og kan kommunikere og give plads til hinanden.
  • 1/: Villy Søndergaard, 76 år: - Jeg vil sige, at folk skal tænke sig om og gøre sig klart, hvad det er, de går ind til: Det er ikke bare noget, man springer fra igen. Og man skal huske på, at man godt kan være uenig uden at skændes, men hvis først man begynder at råbe højt af hinanden i hverdagen, så er man ude på et skråplan. Måske er det en god idé på forhånd at prøve at tapetsere et hus sammen, og hvis man stadig er gode venner bagefter, så er det nok ikke helt galt ...
  • 1/: Marie Hounsgaard, 73 år: - Selvom man ikke kan være enige om alting, så er det vigtigt, at man holder sammen og støtter hinanden, når det er nødvendigt. At man ikke bare giver op over for hinanden, fordi man oplever uoverensstemmelser.
  • 1/: Grethe Stougaard, 80 år: - Det er vigtigt at holde ud sammen og kunne tale om tingene. Alt er ikke lyserødt, og man kan aldrig være enige om det hele - det ville også blive lidt for trivielt. Derfor skal man kunne snakke sammen med respekt for hinanden. Og så skal man give plads til hver især at have sine ting uden at sidde lårene af hinanden.

Har du et godt råd til de unge, der stifter familie i dag?

01. oktober 2018, 11.23

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Vildbjerg