Tip os log ind
Glen Riddersholm blev den første træner til at føre FC Midtjylland til det danske mesterskab. Euforien var også vild i 1992, da Danmark vandt EM-guld - og Glen Riddersholm blev student.
Foto: Flemming Hansen


Guld-Glen glemmer aldrig sin studenteruge, der kulminerede med EM-triumf

Vi markerer 25-årsjubilæet for landsholdets EM-triumf på aoh.dk. Den tidligere FCM-træner Glen Riddersholm kan se tilbage på en uge i sommeren 1992, der både bød på studenterbevis og EM-guld
26. juni 2017, 06.28

Fodboldjubilæum Allerede tilbage i 1992 var Glen Riddersholm i gang med at forme sin trænerkarriere som 20-årig. Ved siden af træner-ambitionerne passede han studierne, og i sommeren 1992 blev han student. I en uge, han aldrig glemmer.

- Man glemmer jo ikke sin studenteruge, men lige at kunne krydre den med et legendarisk mesterskab i fodbold ... Det var noget af en kickstart på studenterugen, da vi slog Frankrig, hvor Lars Elstrup scorede (til 2-1, red.). Det er svært at sætte ord på det - jeg får helt kuldegysninger af bare at snakke om det nu, fortæller Glen Riddersholm.

Der blev hældt rigeligt med alkoholiske væsker indenbords i løbet af den uge, der kulminerede med sejren over Tyskland. Men under EM-kampene var Glen Riddersholm helt klar i hovedet.

- Jeg var jo også træner dengang, så jeg fulgte alle kampene tæt. Men i mellem kampene og efter finalen var jeg da lettere bedugget, lyder det fra den tidligere FCM-træner.

- Og dengang var det altså ikke to dages studenterkørsel, som det er nu. Det var fem dages kørsel, tilføjer han med et grin.

Gjorde »Ricardo« bevæget

Mellem 2006 og 2008 var Glen Riddersholm træner for det danske U17-landshold, og der knytter sig også en særlig EM-historie til den tid - Glen Riddersholm har nemlig altid været meget begejstret for den tidligere danske landstræner, Richard Møller Nielsen.

- Til et internordisk mesterskab i Kolding skulle vi spille mod Finland, og Richard var inviteret med som æresgæst for at se U17-landsholdet. Efter kampen samlede jeg spillerne på banen og bad dem om at gå over at hilse på ham manden, der stod ovre ved udgangen, siger Glen Riddersholm.

Manden ved udgangen var Richard Møller Nielsen, og selv om det var de færreste af de unge, danske landsholdsspillere, der vidste, hvem han var, gik de og hele trænerstaben over og gav hånd.

- Jeg fortalte dem efterfølgende i omklædningsrummet om, hvem han var, og hvad han havde gjort for dansk fodbold. Han er jo en legende. Man kunne tydeligt se på ham, at han var både bevæget og stolt over den anerkendelse, vi gav ham, fortæller Glen Riddersholm.

Ordet er dit