Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Godt politiarbejde: Betjente vandt spektakulær gemmeleg med efterlyst voldsmand

Et par betjente kan nu skrive under på ordsproget om, at »den kloge narrer den mindre kloge«
09. januar 2019, 09.41

HERNING-KOLLUND En sag om vold udviklede sig noget spektakulært i aftes, og sagen endte med, at en 40-årig mand fra Ikast blev anholdt efter det, som politiet selv kalder »godt politiarbejde«.

Klokken 20.38 fik politiet en anmeldelse om vold mod en 49-årig kvinde, der har bopæl på H.C. Ørsteds Vej. Hun fortalte, at hendes tidligere kæreste havde knust en rude og skubbet hende ned af en trappe, hvorefter han havde slået hende 15 gange i ansigtet.

Det var ikke første gang, at der var kontroverser mellem parterne, og hun søgte tilflugt hos en nabo, mens han kørte væk fra stedet i bil.

Kun 12 minutter senere modtog politiet en anmeldelse om, at en bil havde påkørt en lygtepæl på Kollund Byvej, og ud fra nummerpladen fandt politiet ud af, at ejeren var en mand fra Brande.

Han kunne oplyse, at han havde lånt bilen ud til en 40-årig mand fra Ikast - og det var tilfældigvis den mand, som politiet ledte efter i forbindelse med voldsepisoden.

Gemte sig i skunken

Der var ingen fører ved bilen, men betjentene vidste, at den 40-årige mand har en bekendt, som bor tæt på uheldsstedet, og derfor tog betjenten hen til ham.

- Han fortalte, at han ikke havde talt med den 40-årige mand i flere måneder, oplyser sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Den hoppede betjentene ikke på, og da der var to senge, som var varme, begyndte de at ransage på adressen. Det gav gevinst.

- Bag en skænk var en låge til en skunk, og bag lågen - på en halv kvadratmeter - sad den 40-årige mand, fortæller Bent Smedegaard.

Den 40-årige mand fra Ikast blev anholdt og sigtet for vold, frihedsberøvelse og trusler på livet mod den 49-årige kæreste.

Ordet er ditMere 112