Tip os log ind
 • 1/: Brandes Pizza blev totalt raseret, da omkring 30 unge branditter stormede den relativt nye forretning.
  Foto: Nils Lund
 • 1/: Bestyrtede branditter lagde vejen omkring den ødelagte restaurant efter overfaldet og besigtige skaderne fra gaden.
  Foto: Nils Lund
 • 1/: Det nyopførte flygtningecenter I Brande blev raseret af hærværk natten før, at de første flygtninge skulle ankomme. Blandt andet cykelstativer var smidt gennem vinduerne. Entreprenørfirmaets folk havde boet i lejren indtil færdiggørelsen af opførelsen, og det var lykkedes hærværksmændene at ramme den eneste nat uden folk på pladsen.
  Foto: Eigil Thomsen
 • 1/: Ejerne af brande Pizza satte sig for at istandsætte forretningen så hurtigt som muligt, så cirka tre uger efter hærværket kunne den ene, Mehrdad Abedin, igen byde velkommen. Når det overhovedet tog den tid, skyldes det uenighed med forsikringsselskabet om skadernes omfang, men ovenpå demonstrationen og borgertilkendegivelser besluttede man sig for at åbne hurtigt igen. ?
  Foto: Eigil Thomsen

Glimt fra 1994: Racisme og hærværk i Brande

10. februar 2019, 10.05

Knap var de sidste nytårsraketter fyret af i Brande ved overgangen til 1994, før en mere grusom form for »nytårsløjer« indtog Brande. Nogle ballademagere tog...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Brande