Tip os log ind
 • 1/: Glenn Close har siden sit gennembrud i begyndelsen af 1980'erne været nomineret til en Oscar seks gange uden at få den, men mange spår, at hun med rollen som Joan Castleman i »The Wife« nu kan gå hjem med den eftertragtede statuette.
  Foto: Yoram Kahana/shooting Star/sipa Usa/ritzau Scanpix
 • 1/: Det ligner et lykkeligt ægteskab med en klar rollefordeling: Han skriver og høster roser, hun står i baggrunden og bakker op. Da opringningen kommer om, at Joe Castleman har vundet Nobels litteraturpris, er glæden også stor hos dem begge, men kun til at begynde med.
  Foto: Graeme Hunter/SF Studios
 • 1/: »Der er ikke noget mere kedeligt end nogen, der bare er et røvhul«, mener Glenn Close, der ud fra den overbevisning sammen med den mandlige hovedrolleindehaver, Jonathan Pryce, har insisteret på også at fokusere på kærligheden mellem de to.
  Foto: Graeme Hunter/SF Studios
 • 1/: Rollen som den yngre Joan Castleman bliver spillet af Annie Starke, der er datter af Glenn Close. De to har haft et tæt samarbejde om udviklingen af karakteren, men da optagelserne med Annie Starke gik i gang, forlad hendes mor byen for »at give hende lidt ro«.
  Foto: Graeme Hunter/SF Studios
 • 1/: Filmens instruktør Björn Runge har bevidst gået efter at give Glenn Close et knap så skarpt ansigt, som hun ellers har i flere film. Derfor har lyssætningen været blødere, og mange af optagelserne går helt tæt på hendes ansigt.
  Foto: Graeme Hunter/SF Studios

Glenn Close: - Det er først inden for de seneste tre år, jeg virkelig har accepteret mig selv

Glenn Close er blevet Oscar-nomineret seks gange, men har aldrig vundet den eftertragtede statuette. Det bliver der - muligvis - lavet om på med filmen »The Wife«. Hovedrolleindehaveren selv er dog mest optaget af fortællingen om den svære kunst at forløse sit eget talent
23. september 2018, 13.06

Kan man være lykkelig, hvis man hele sit liv tilsidesætter sine egne ambitioner og sit eget talent for i stedet at give sin elskede plads til at forfølge sine...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Kultur