Tip os log ind
Knud Christensen.

Glem alt om, at ulven er sky overfor mennesker

12. januar 2018, 10.45

ULVE En af mine medarbejdere havde sidste fredag kl. ca. 18.00 en noget uhyggelig oplevelse. Han var ved at vaske sin bil på en fuldt oplyst plads ved vores biogasanlæg. Bilens motor gik og han spulede med en højtryksrenser. Pludselig ser han en ulv, som kommer luntende hen over pladsen, 10-15 meter fra ham. Den kigger lige et øjeblik op på ham, men fortsætter videre luntende af sted, som om at den er da ligeglad.

Det er klart, at den oplevelse skulle han lige sunde sig over, men vaskede så bilen færdig. Da han så kører væk fra pladsen ca. 20 minutter senere, fejer lyset fra bilen ud over marken, og der 30 meter ude kommer ulven luntende igen.

Næste morgen kan vi se, at der er spor efter den rundt på biogasanlægget. Den har opholdt sig i området hele tiden. Det vil sige, at den er total ligeglad med aktiviteter fra mennesker så som motorer, der starter og stopper, ventiler, der åbner og lukker, en mand der går og højtryksrenser, og hvad der ellers sker på et biogasanlæg.

Dem, der kender mig, vil nok bekræfte, at jeg normalt ikke er så nem at kyse, men jeg må indrømme, at jeg i weekenden flere gange har taget mig selv i lige at skulle lyse op mellem tankene, inden jeg gik rundt på anlægget. Bare for en sikkerheds skyld, og min lastbilchauffør måtte indrømme, at han i stedet for at gå ned til anlægget, havde valgt at køre i bil, da han skulle på arbejde.

Jeg må indrømme, at sådan en oplevelse påvirker mig mere, end jeg havde troet og sætter en masse tanker i gang. Risikoen for medarbejdere, børnebørn, kæledyr m.m. Først nu går det op for mig, hvordan de mennesker, der har set ulven i deres haver, må have det.

Så mit spørgsmål er nu, er det sådan, ulven vil opføre sig i et tæt befolket land som Danmark, eller er det det, som nogen vil kalde en problemulv, eller hvad er forklaringen?

Ordet er dit